Amendă pentru că a aruncat gunoaie ilegal, iar maşina folosită a fost confiscată

Un cetăţean care a aruncat gunoaiele ilegal a fost amendat cu o sumă destul de mare, iar autoutilitara folosită a fost confiscată. Incidentul a avut loc în Răcari, în zona fostei Fabrici de zahăr, unde Poliţia Naţională, Jandarmeria şi Poliţia Locală s-au autosesizat.
La faţa locului au ajuns imediat şi comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa care au aplicat măsurile legale. Fosta Fabrică de zahăr de la Răcari este o proprietate privată, într-o stare avansată de degradare şi neglijată chiar de cei care o deţin şi, astfel, cetăţenii au transformat zona respectivă într-o groapă de gunoi. Chiar dacă autorităţile din Răcari au atras atenţia, în repetate rânduri, proprietarului că trebuie să facă ceva, astfel încât zona să nu devină un focar, se pare că demersurile au fost ignorate. Totuşi, administraţia de la Răcari a montat o serie de panouri informative prin care îi înştiinţează că este interzisă aruncarea gunoaielor, dar în zadar, oamenii fac tot ceea ce îi taie capul.
Drept urmare, oricine poate ajunge în curtea clădirii care s-a transformat într-o groapă de gunoi.
Aceste persoane care aruncă deşeuri, în mod repetat şi ilegal, trebuie să înţeleagă că acest comportament nu mai este tolerat pe raza oraşului Răcari, dar nici la nivelul întregului judeţ Dâmboviţa.
S-au aplicat deja foarte multe amenzi şi autorităţile vor face acest lucru în continuare, până când oamenii vor învăţa să fie civilizaţi. Mai mult, autovehiculele din care se aruncă gunoiul sunt confiscate. Autorităţile au mai spus-o şi o repetă: oraşul Răcari, dar şi celelalte localităţi, nu sunt sate fără câini. Nu ne putem bate joc de mediu şi nu se mai tolerează acest comportament al unor persoane care pur şi simplu nu vor să înţeleagă că acţiunile lor afectează sănătatea celor din jur.
ATENŢIE!
Administraţia de la Răcari le-a creat toate condiţiile necesare cetăţenilor pentru a putea depozita atât deşeurile vegetale cât şi cele provenite din demolări.
Concret, au fost amplasate două containere pentru astfel de deşeuri, la Ghergani, iar în fiecare săptămână o firmă specializată vine şi le ridică în baza contractului pe care-l are cu Primăria Răcari.
Toleranţă zero pentru cetăţenii care aruncă deşeurile la întâmplare, amenzi de 30.000 lei şi confiscarea maşinii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reţeaua de canalizare din Răzvad, finalizată în două luni

Veşti bune, reţeaua de canalizare din Răzvad, finalizată în două luni, dacă vremea nu va mai fi capricioasă, anunţul a fost făcut chiar de primarul Emanuel Spătaru. Se lucrează de zor la această investiţie, inclusiv pe ambele sensuri ale drumului naţional.Edilul Emanuel Spătaru îi asigură pe toţi cetăţenii că toate […]