Ambasadorul Republicii Bolivariene Venezuela în România, a susţinut cea de-a doua conferinţă din cadrul Catedrei „Simon Bolivar”, înfiinţată la Universitatea Valahia din Târgovişte

Vineri, 10 noiembrie 2017, la Corpul K al Universităţii Valahia din Târgovişte, Salonul verde a avut loc cea de-a doua conferinţă din cadrul Catedrei „Simon Bolivar”, înfiinţată la Universitatea Valahia din Târgovişte.
Conferinţa a fost susţinută de Excelenţa Sa, domnul ambasador al Republicii bolivariene Venezuela, Victor Ramon Carazo, prelegerea vizând gândirea politică a lui Simon Bolivar.
Au participat la eveniment: studenţi, cadrele didactice si invitaţii şi nu în ultimul rând prorectorul, prof.univ.dr. Teodorescu Gabriela şi conf.univ.dr. Claudia Gilia, deputat al PSD Dâmboviţa:
„Am fost deosebit de onorată să particip, astăzi, la cea de-a doua conferinţă din cadrul Catedrei „Simon Bolivar”, înfiinţată la Universitatea Valahia din Târgovişte.
Conferinţa a fost susţinută de Excelenţa Sa, domnul ambasador al Republicii bolivariene Venezuela, Victor Ramon Carazo, prelegerea vizând gândirea politică a lui Simon Bolivar.
Astfel, studenţii, cadrele didactice şi invitaţii au aflat lucruri inedite, cu privire la omul de stat Simon Bolivar, supranumit „Eliberatorul”, cel care a condus revoluţiile împotriva dominaţiei spaniole in America Latină.
M-am bucurat să vad că proiectul, pe care l-am susţinut in cadrul Universitaţii Valahia, in calitate de Prorector, -înfiinţarea Catedrei „Simon Bolivar” – se dezvoltă şi capătă noi valenţe.
Mulţumiri speciale dlui conf.univ. dr. Iulian Oncescu, de la Departamentul de Istorie al Facultaţii de Stiinţe Umaniste, care îi îndrumă cu pasiune pe studenţi în a descoperi file din istoria constituţională a statelor latino-americane.
La eveniment a participat şi doamna Prorector, prof.univ.dr. Teodorescu Gabriela.
Universitatea Valahia din Târgovişte, prin susţinerea acestui tip de evenimente, dovedeşte încă o dată că este o universitate care promovează valorile culturale universale şi care urmăreşte dezvoltarea cooperării internaţionale.”, a afirmat conf.univ.dr. GILIA CLAUDIA, deputat al Partidului Social Democrat
Pe data de 28 aprilie 2017, în cadrul Campusului Universităţii Valahia din Târgovişte a avut loc deschiderea Catedrei Onorifice „Simon Bolivar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tineri din Republica Moldova, în vizită la Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul etapei a doua a proiectului "Descoperă şi Cunoaşte România"

Sala Unirii a CJ Dâmboviţa a găzduit întâlnirea pe care conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a avut-o cu reprezentanţi ai Ministerului Românilor de Pretutindeni în cadrul proiectului „Descoperă şi cunoaşte România”. Totodată, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa au fost prezenţi aproximativ 100 de tineri din Republica Moldova. Lucrările întâlnirii au fost […]