Alte trei alerte privind măştile de protecţie, lansate de ANPC, validate de sistemul RAPEX

Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene -RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene. Acestea au fost semnalate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), instituţia abilitată să reprezinte România la nivel european, în cazul alertării pentru produsele nealimentare.
Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măştile comercializate în spaţiul UE.
„Avem toleranţă zero faţă de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenţi în toate cazurile care prezintă un pericol potenţial pentru viaţa şi sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, Preşedintele ANPC.
ANPC se află în permanentă alertă în ceea ce priveşte piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele absolut necesare în acestă perioadă marcată de pandemia Covid-19. ANPC îi avertizează, de asemenea, încă o dată, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfăşoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şcolile pot să organizeze cursurile remediale cu elevii fără aprobare de la inspectorat

Inspectoratele şcolare nu mai au niciun cuvânt în decizia şcolilor de a organiza ore remediale. Noul ordin de ministru care modifică regulile de aplicare a programului „Şcoala după şcoală” prevede că „sunt considerate, din oficiu, unităţi organizatoare, unităţile de învăţământ în care se poate organiza cel puţin o grupă de […]