Alte cinci contracte de asociere, semnate între primării şi CJ Dâmboviţa

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD) a găzduit evenimentul de semnare a contractelor de asociere, încheiate între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi 5 dintre unităţile administra-tiv-teritoriale din judeţ, respectiv Dobra, Dragomireşti, Lunguleţu, Tătărani şi Valea Mare.Acţiunea s-a derulat în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a vicepreşedintelui Alin Manole, a directorului general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, şi a primarilor celor 5 localităţi dâmboviţene. Investiţiile pentru care au fost semnate contractele de asociere presupun lucrări de modernizare drumuri locale, după cum urmează:
Modernizare drumuri de interes local în comuna Dobra, judeţul Dâmboviţa, L=2,287 km
Valoare totală contract: 1.461.158,64 lei (inclusiv TVA)
Modernizare drumuri locale în comuna Dragomireşti, sat Mogoşeşti, judeţul Dâmboviţa, L=0,677 km
Valoare totală contract: 523.333,07 lei (inclusiv TVA)
Modernizare străzi în comuna Lunguleţu, satele Lunguleţu şi Serdanu, judeţul Dâmboviţa, L=1,588 km
Valoare totală contract: 513.196,00 lei (inclusiv TVA)
Modernizare străzi în comuna Tătărani, judeţul Dâmboviţa, L=2,000 km
Valoare totală contract: 1.756.748,48 lei (inclusiv TVA)
Modernizare drumuri de interes local în comuna Valea Mare, judeţul Dâmboviţa, L=2,137 km
Valoare totală contract: 1.878.285,95 lei (inclusiv TVA)
Cu acest prilej, preşedintele Alexandru Oprea a transmis: „Consiliul Judeţean Dâmboviţa are disponibilitatea financiară de a face şi de a aloca resursele financiare pentru aceste asocieri. Mai fac încă o dată apel la constructorii cu contracte în achiziţie, pentru că avem situaţii şi, de exemplu, şi vineri am notificat doi administratori de firmă să vină pentru că nu lucrează pe niciunul dintre contractele de asociere pe care le au cu CJD, unul cu o valoare de aproape 5 milioane lei vechi, pe 4 lucrări, nu lucrează pe niciuna dintre acele asocieri, ceea ce nu mi se pare în regulă. Dacă tot vorbim de parte de drumuri (…) numai anul acesta avem aproape 40 de km finalizaţi şi sper să mai facem destui, până la finalul anului (.) Sau aprobat primele 6 proiecte pe ceea ce înseamnă Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Sigur că sunt proiecte importante pentru comunităţile locale, avem 4 proiecte de gaze, de reţele de alimentare cu gaze, un proiect care presupune extinderea reţelei de canalizare şi a celei de apă, în comuna Ulmi şi avem un drum, în comuna Malu cu Flori. Din discuţiile pe care le-am avut la Bucureşti, vor primi finanţare în limita sumei de 10 miliarde de lei şi alte proiecte din judeţul Dâmboviţa, pentru anul acesta, eu am convingerea că, în ceea ce priveşte colegii primari, care au depus şi în ceea ce priveşte inclusiv proiectul CJD, vom avea finanţare, pentru că, prin proiectul CJD, vizăm 117 km de lucrări de reparaţii de covoare asfaltice şi ne-am propus să facem tot ce înseamnă drumul pe plasă, drumul de la Râu Alb, până la intersecţia cu DN 72 A. De asemenea, continuăm pe ceea ce înseamnă partea de la Văcăreşti, până la Produleşti. Sunt lucrări importante, sper ca prin alocări, să trecem odată de furcile caudine al Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice; primul lot de covoare asfaltice de 60 de km, deja a fost avizat şi suntem în procedura de achiziţie publică. Totodată, astăzi, este termenul de depunere a ofertelor pentru un proiect extrem de important al CJD, finanţat din Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Dacă tot am ajuns la PNDL, vă spun că, până la această dată, avem solicitări şi sunt trase sume pe anul 2019 în valoare de 133. 349. 312,24 lei pentru cele 425 obiective pe care le avem în listă, fiind preluate şi obiectivele care au fost iniţial pe PNDL I, iar în 2019 aproape 263 de obiective din cele 296 pentru care avem contracte de finanţare semnate, cu precizarea că primele 18 sunt în proceduri de achiziţie, proceduri de completare a documentaţiilor pentru Ministerul Dezvoltării Regionale.”
La rândul lor, primarii celor 5 localităţi dâmboviţene au adăugat:
Gheorghe Nica, primarul comunei Dobra: „Domnule preşedinte, vă mulţumesc şi vă spun că această lucrare, care se va executa, la nivelul comunei Dobra reprezintă nişte rămăşiţe, nişte drumuri între 50 şi 60 de m, până la maxim 100 de m. Cu aceste drumuri, comuna Dobra va fi asfaltată 100%, nu va mai rămâne nimic, la nivelul localităţii. Vă mulţumim din nou!”
Dragoş Vlădulescu, primarul comunei Dragomireşti: „Domnule preşedinte, vă mulţumim frumos, mă bucur extrem de mult pentru că sunt, astăzi aici, să semnez acest contract, este a doua oară când, în ultimele două săptămâni vin în faţa presei, în faţa dumneavoastră şi reuşim să parafăm împreună un parteneriat care, cu siguranţă, va duce la confortul cetăţenilor din comuna Dragomireşti”.
Vlad Ion, primarul comunei Lunguleţu: „Mulţumesc mult şi eu nu mă supăr, domnule preşedinte, că ne chemaţi la ora 9.30, aş veni şi la 3 şi la 4 dimineaţa, dacă mai semnăm astfel de contracte.”
Constantin Pătru, primarul comunei Tătărani: Vă mulţumesc şi eu, domnule preşedinte, şi vă doresc să aveţi linişte şi putere de muncă şi mergem înainte”.
Constantin Miu, Primarul comunei Valea Mare: „Pot să vă spun că aceste drumuri din Valea Mare sunt vicinale drumurilor judeţene, se lucrează în momentul acesta pe reţeaua de canalizare şi infrastructura era necesară şi eu sper ca anul viitor să avem aceste drumuri asfaltate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-a închis circulaţia rutieră pe traseul DJ 713 Dichiu - DJ 714 Zănoaga

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că pentru aşternerea de mixturi asfaltice la obiectivul ,,Drum de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga”, se închide circulaţia rutieră pe sectorul menţionat, în perioada 24 -26.09.2019.Pentru accesul în Platoul Padina-Peştera, se va utiliza traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul […]