Alocaţii pentru familiile sărace şi dacă nu şi-au plătit impozitele şi taxele. Vor primi şi bani din urmă

Ş.E.

alocatieGuvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede ca alocaţiile acordate de stat pentru susţinerea familiilor sărace care au copii în întreţinere nu vor mai fi condiţionate de plata impozitelor şi taxelor locale.
În prezent, familiile care beneficiază de alocaţia de susţinere nu o mai primesc dacă nu îşi plătesc taxele şi impozitele locale până la data de 31 martie a fiecărui an, plăţile fiind suspendate.
„Începând cu aprilie 2016, pentru circa 3.100 de familii beneficiare a fost suspendată plata alocaţiei pentru susţinerea familiei din cauza faptului că nu şi-au îndeplinit obligaţia plăţii impozitelor şi taxelor locale. Aceste familii sunt expuse riscului de excluziune socială, considerent pentru care Guvernul a decis să nu mai condiţioneze plata acestei alocaţii pentru susţinerea familiei de achitarea impozitelor şi taxelor locale”, se precizează într-un comunicat remis de Guvern. Totodată, actul normativ stabileşte că pentru aceste 3.100 de familii vor fi reluate plăţile şi, în plus, ele vor primi şi banii pentru perioada în care ele au fost suspendate.
Alocaţia pentru susţinerea familiei se acordă în baza Legii 277/2010 şi este o formă de sprijin pentru familiile care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani, şi ale căror venituri lunare pentru fiecare membru sunt mai mici de 530 de lei. Alocaţiile se calculează în funcţie de numărul de copii şi de venitul pentru fiecare membru al familiei.
Parlamentul a adoptat în ultimii doi ani legi care prevăd că nici indemnizaţia pentru creşterea copilului nu mai este condiţionată de achitarea impozitelor şi taxelor locale.
Anul trecut, de 1 iunie, preşedintele Klaus lohannis a promulgat legea privind aprobarea ordo-nanţei de urgenţă ce reglementează dublarea alocaţiei lunare pentru copii, de la 42 la 84 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia, în cantonament la Mogoşoaia. Un lot puternic din punct de vedere valoric şi numeric

Chindia Târgovişte se află de duminică, 3 iulie, în cantonament la Mogoşoaia. Aici va zăbovi până pe 9 iulie. La această acţiune participă următorii jucători: Meilă, Aioani, Bicher – Pătru, B. Dinu, C. Dinu, Vătavu, Ispas, Martac, loniţă, Parghel, Honciu, L. Mihai, Pencea, Şerban, Roşciugă, Grigore, Cherchez, Popa , Nisipeanu, […]