Alina Gorghiu, la Târgoviște:”Legea pensiilor cuprinde și prevederi pentru susținerea familiilor și a creșterii demografice”

Date:

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a participat marți, la inaugurarea sediului complet renovat și dotat al Judecătoriei Târgoviște, un moment important.  Este a treia instanță din țară care se bucură de un sediu ca nou, urmarea unei  investiții de 17,6 milioane de lei, care va asigura condiții optime de desfășurare a activității pentru profesioniștii dreptului, dar și pentru justițiabilii care apelează la înfăptuirea justiției.

“Este un spațiu impresionant. Vorbim de 5 săli de judecată, 4 săli de ședință, 5 săli de deliberare, 2 săli de așteptare. La care se adaugă o sală de audiere martor sub acoperire și o alta de audiere minori.

Judecătoria Târgoviște este un exemplu în acest sens pentru alte instanțe din țară. Astfel de spații, special amenajate pentru audierea martorilor sub acoperire și, în special, a minorilor, reprezintă un pas înainte pentru înfăptuirea actului de justiție de calitate.

Vreau să subliniez faptul că acest nou sediu este rezultatul unei bune colaborări dintre Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții. Și le mulțumesc pe această cale pentru toată implicarea în aceste proiecte de investiții.

Instanțele trebuie să ofere condiții bune de desfășurare a activității, începând de la spațiu, până la modalitatea concretă de lucru. Care, în vremurile actuale, implică în mod cert digitalizarea. Facem pași importanți în acest sens”- a spus ministrul Justiției.

După eveniment, Alina Gorghiu a susținut și o conferință de presă la sediul PNL Dâmbovița, unde gazde au fost președintele Virgil Guran, secretarul general Aurelian Cotinescu și Dan Tică, vicepreședinte și candidatul PNL pentru Primăria Târgoviște.

Printre temele abordate a fost Legea pensiilor, despre care a spus că “va promova măsuri pentru susținerea atât a pensionarilor din România dar cuprinde și prevederi pentru susținerea familiilor și a creșterii demografice, în acord cu toate proiectele, programele și principiile pe care Partidul Național Liberal le susține. Prevederi speciale ale legii, legate de tema familiei sunt următoarele: concediul de creștere a copilului va fi considerat perioadă contributivă. Pentru segmentul de femei de care vorbesc, există o prevedere ca vârsta de pensionare să se reducă cu șase luni pentru fiecare copil născut. Este o manieră prin care colegii din PNL susțin familia și demografia. Tradițional, PNL susține aceste politici pentru familie și cred că am avut nu una ci foarte multe initiative în sprijinul familiilor și femeilor din România și îmi doresc ca și această leges să înglobeze prevederi care să sprijine acest capitol.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...