Alexandru Oprea, administratorul public al judeţului Dâmboviţa

alexandru opreaJudeţul Dâmboviţa îl are administrator public pe Alexandru Oprea, fost trezorier PSD. Noul administrator al judeţului este convins că, alături de preşedintele Adrian Ţuţuianu şi de ceilalţi doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, va rezolva toate problemele ce ţin de administrarea domeniului public şi privat al judeţului. Cel mai probabil, administratorul public al judeţului va avea un contract de management, un contract negociat cu obiective foarte clare. La nivelul judeţelor, preşedintele consiliului judeţean poate propune consiliului judeţean înfiinţarea funcţiei de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate.
Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se fac de preşedintele consiliului judeţean, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de consiliul judeţean. Numirea în funcţie se face pe bază de concurs. Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu preşedintele consiliului judeţean, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean. Preşedintele consiliului judeţean poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un bun exemplu de urmat la Băleni

O acţiune desfăşurată pe sfârşit de an de edilii comunei Băleni a vizat curăţarea şi decolmatarea rigolelor. Primarul Marian Paraschiv a precizat că s-a acţionat cu un buldoexcavator şi o echipă alcătuită în acest scop, dar a scos în evidenţă şi sprijinul primit din partea populaţiei: „Oamenii au ieşit şi […]