ALERTĂ TERORISTĂ LA GARA DIN ORAŞUL TITU

0 0

ALERTA TERORISTAÎn data de 30 iunie, începand cu ora 12:30, în zona Gării din oraşul Titu s-a desfăşurat un exerciţiu tactic complex, cu forţe şi mijloace în teren, având ca temă „Managementul integrat al forţelor de intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui atac terorist”.
Situaţiile tactice create pe timpul exerciţiului:
– situaţia tactică nr. 1 în data de 30.06.2016,
ora 12.30, în faţa Gării CF Titu din cauza neatenţiei unui conducător auto se produce un accident rutier între 2 autoturisme, rezultând 3 victime, din care una încarcerată, existând şi riscul producerii unui incendiu la unul din autoturismele implicate în accident.
– situaţia tactică nr. 2 Pentru crearea fenomenului de panică şi distragerea atenţiei, persoane necunoscute au incendiat 2 vagoane de tren aflate în vecinătatea magaziei CF. Concomitent, pe peronul gării se produce o explozie prin detonarea unui dispozitiv exploziv la sosirea unei garnituri de transport persoane. În urma exploziei, două vagoane de călători au fost avariate, rezultând multiple victime (răniţi şi decedaţi).
După comunicarea datelor şi informaţiilor de la faţa locului, Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa informează prefectul judeţului pentru activarea Planului Roşu de Intervenţie.
Estimarea primară a efectelor atacului terorist în Gara oraşului Titu evidenţiază că au fost afectate mai multe vagoane şi linii de cale ferată, fiind rănite sau decedate aproximativ 15 persoane.
– situaţia tactică nr. 3 Pe timpul operaţiunilor de salvare a persoanelor rănite din interiorul gării, un angajat al Poliţiei TF descoperă sub o bancă de pe peronul gării un colet suspect, anunţând prin SNUAU 112 situaţia apărută, comunicându-i totodată despre aceasta şi comandantului operaţiunilor de salvare.
Forţe participante
Exerciţiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa în cooperare cu: Primăria Oraşului Titu (CLSU, SVSU, Poliţia Locală), Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Serviciul Român de Informaţii Dâmboviţa, Oficiul Judeţean pentru Telecomunicaţii Speciale Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa, Crucea Roşie -Filiala Dâmboviţa şi alte structuri cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
I.S.U. „Basarab I” al
judeţului Dâmboviţa a participat la exerciţiu cu 120 de cadre (20 ofiţeri şi 100 subofiţeri) şi peste 25 autospeciale pentru diverse tipuri de intervenţie (stingere, descarcerare, ambulanţe SMURD, punct de comandă mobil etc.).
Obiectivele generale ale exerciţiului
– Dezvoltarea deprinderilor de lucru în cadrul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa şi a structurilor care au repartizate funcţii de sprijin la nivel judeţean pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de atacuri teroriste;
– Verificarea viabilităţii Planului judeţean de apărare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă specifice riscului la alerta teroristă;
– Perfecţionarea deprinderilor personalului structurilor specializate de intervenţie;
– Armonizarea pregătirii personalului structurilor de intervenţie;
– Verificarea modului de realizare şi menţinere a colaborării intra şi interinstituţionale pentru gestionarea situaţiilor create prin scenariu;
– Cooperarea între forţele participante.
COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

3 O nouă clinică de ortopedie pediatrică şi recuperare neuro-motorie se deschide la Târgovişte din luna Iulie

Orto-Clinic, clinica de ortopedie pediatrică şi recuperare neuro-motorie cu sediul central în Bucureşti,se extinde la Târgovişte începând cu luna iulie a acestui an, prin dezvoltarea unui nou centru destinat diagnosticării, tratamentului şi recuperării copiilor cu afecţiuni ortopedice şi neuro-motorii din oraş şi zonele învecinate. Investiţia în noua clin-icădin Târgovişte a […]