ALERTĂ! Aparatul de aer condiționat necurățat este un real pericol 

Date:

Aparatul de aer condiționat necurățat  poate avea efecte negative semnificative asupra plămânilor și sănătății respiratorii în general:

Alergii și iritații respiratorii: Praful, polenul și alte particule alergene pot fi captate de filtrele aerului condiționat și, dacă acestea nu sunt curățate, sunt recirculate în aerul din interior. Acest lucru poate declanșa reacții alergice, inclusiv strănuturi, tuse și iritații ale gâtului.

Infecții respiratorii: Bacteriile și mucegaiul care se acumulează în sistemul de aer condiționat pot fi inhalate și pot provoca infecții respiratorii, cum ar fi bronșita și pneumonia. Aceste microorganisme se dezvoltă în medii umede, precum bobinele și conductele de drenaj necurățate.

Astmul și alte boli pulmonare cronice: Persoanele cu astm sau alte afecțiuni pulmonare cronice sunt deosebit de vulnerabile la aerul contaminat. Expunerea constantă la poluanți și alergeni poate agrava simptomele și poate duce la exacerbări ale bolii.

Sindromul clădirilor bolnave: Acesta este un termen folosit pentru a descrie situațiile în care ocupanții unei clădiri suferă de simptome de boală care par legate de timpul petrecut în clădire. Aceste simptome pot include dureri de cap, iritații ale ochilor, nasului sau gâtului, tuse uscată, mâncărimi ale pielii, amețeli și greață. Sistemele de aer condiționat necurățate contribuie semnificativ la acest sindrom prin recircularea aerului contaminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

SMS-uri false date în numele Poștei Române

 Poșta Română avertizează că se dau SMS-uri false în...

Cea de-a 44-a ediție a concursului național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață” la Târgoviște

Concursul național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață”, organizat...

APIA va finaliza plățile restante până pe 16 octombrie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) depune...

Regres în turismul dâmbovițean

Datele communicate de Direcția Județeană de Statistică pentru luna...