Alegeri „furtunoase” la PNL Târaovişte: Aurelian Cotinescu şi-a bătut la scor contracandidaţii!

Cu puţin timp în urmă s-au încheiat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei PNL Târgovişte, care au avut trei competitori la start – preşedintele în funcţie, Aurelian Cotinescu, Alina Milea şi outsiderul Cătălin Furtună. A câştigat, la mare diferenţă şi de o manieră absolut categorică, Aurelian Cotinescu, după ce a convins şi s-a dovedit superior la toate capitolele: o carte de vizită bună, coerenţă în discurs, prestanţă, eleganţă şi nu în ultimul rând bun simţ. Să o luăm însă cu începutul!
Puţin după ora 18, cu respectarea condiţiilor specifice impuse pe parcursul crizei pandemice, a început conferinţa de alegeri a PNL Târgovişte. În sală multă lume bună, liberali cu prestanţă care au făcut multe pentru Târgovişte dar, cum s-a văzut ulterior, şi multă pleavă, mult balast de care PNL Târgovişte şi chiar PNL Dâmboviţa vor trebui să se debaraseze. A fost un moment frumos, cu preşedintele în funcţie, Aurelian Cotinescu premiind, simbolic, mai mulţi veterani cu realizări frumoase pentru urbe: doamnele Maria Cristea şi Aurica Drăghici, domnii Constantin Susai, Şerban losif şi pe Theodor Bâte, primarul care a avut primele proiecte mari din perioada post-decembristă.
Nici nu se stinseseră bine ecourile scurtei prezentări a activităţii şi rezultatelor PNL Târgovişte din ultimii doi ani şi jumătate, că a început demonizarea lui Aurelian Cotinescu. Potrivit scenariului uşor de ghicit, primul l-a microfon s-a repezit Cătălin Furtună, montat să-l denigreze pe Cotinescu, ceea ce a şi încercat, buchisind destul de poticnit nişte fraze fără cap şi coadă. Nu stăm să reproducem aici fabulaţiile lui Furtună dar remarcăm uriaşa fractură de logică: A spus la un moment dat că a fost 20 de ani prieten cu Cotinescu. Păi dacă îl ştia aşa de hapsân, de bandit şi lipsit de caracter, de ce i-a stat alături???? Delirul verbal al lui Furtună a fost oprit de liberalii din sală, acesta ieşind din scenă strigând că demisionează din partid. O ieşire care, s-a văzut după numărarea voturilor, n-a avut nimic cu onorabilitatea.
Dezamăgitoare, departe de spiritul liberal, a fost şi prestaţia d-nei Alina Milea, cu o atitudine cu valenţe amestecate, de procuroare şi precupeaţă. L-a „certat” pe Cotinescu, eufemistic vorbind, mai să-l ia la scal-toace şi pe preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran. A stat cu spatele la sală, gest de neînţeles, corectat cam târziu, după ce i s-a atras atenţia că-şi tratează colegii cu dosul. A încercat un soi de rechizitoriu dar fără să convingă: şabloane, că va face şi va drege, fără să explice şi cum anume! Remarcăm şi aici calmul şi eleganţa cu care a replicat Cotinescu.
Virgil Guran: Sforarii din această seară nu vor colabora cu mine!
Odată vărsate ligheanele cu mizerie, care au maculat în fond imaginea partidului, a vorbit preşedintele PNL Dâmboviţa şi al Grupului Liberal din Senat, Virgil Guran. Un politician calm, experimentat, dezamăgit însă vizibil de ieşirile în decor şi încrâncenarea unora care se vor pereni la butoane, căror nu le ajung veniturile babane cu care s-au pricopsit de un an încoace:
„Mă doare când văd lupte interne fără rost dar competiţia e bună, că în competiţie ne dăm seama şi cine trebuie să rămână şi cine nu! Dar în acelaşi timp vă spun ceva: de această dată nu mai sunt necunoscătorul în Organizaţia PNL Târgovişte de acum doi ani! Sforarii din această seară nu vor colabora cu mine. Sforarii să îşi facă partid de sforari şi de aranjamente. Partidul Naţional Liberal e un partid care a condus România, conduce şi va trebui să conducă România cu dreptate, cu credinţă şi bun simţ. Cine doreşte să construiască ceva, îl aştept alături de mine. Dacă nu doriţi acest lucru, nu-l votaţi pe Cotinescu, nici pe mine!”
După discursul de susţinere al senatorului Virgil Guran, Aurelian Cotinescu a cerut celor din sală să voteze cu mintea lor, nu cum li s-a indicat de unii şi alţii:
„Sunt dezamăgit să constat că avem colegi care se cred grozav de deştepţi, grozav de subtili, tacticieni grozavi. Oameni care aranjează, oameni care şurubăresc. Grozavii sunt oameni care îşi desconsideră colegii de partid, le folosesc votul. Vă rog să votaţi cu mintea şi cu sufletul, pentru că suntem liberali, nu comunişti!”
Rezultatul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL Târgovişte este grăitor:

  • 1 vot pentru Cătălin Furtună
  • 96 voturi a obţinut Alina Milea
  • 220 voturi pentru Aurelian Cotinescu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lucrările la drumul de legătură între Bulevardul Brătianu şi Dâmboviţa Mall vor fi încheiate în toamnă

Avansează vizibil, de la o zi la alta, proiectul Primăriei Târgovişte, prin care terasamentul fostei căi ferate uzinale a UPET, paralel cu strada Neagoe Basarab, este transformat în pistă de biciclete, cu iluminat public modern şi încadrată de arbori ornamentali.Totodată, în cadrul aceluiaşi proiect, se va asigura un acces facil […]