Ajutorul pentru încălzirea locuinței pentru iarna 2023 – 2024! Cine poate depune cerere și pentru ce pot fi cheltuiți banii

Date:

Ajutorul pentru încălzire se acordă în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, iar suplimentul pentru energie se acordă în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2024. Ajutorul pentru încălzirea locuinței pentru iarna 2023 – 2024 se acordă consumatorilor vulnerabili care au un venit mediu net lunar de până la 1386 lei/persoană, în cazul familiilor, și de până la 2053 lei/persoană, în cazul persoanelor singure.

 Ajutorul va fi acordat prin intermediul primăriilor de reședință, în baza unei cereri si a unei declaratii pe propria răspundere, care va contine date privind componenta familiei, veniturile lunare care nu trebuie sa depaseasca pragul maxim admis prin lege, adică 1386 lei/persoană, în cazul familiilor, și de până la 2053 lei/persoană, în cazul persoanelor singure, cat si date despre sistemul de incalzire utilizat in locuinta.

Cererea, dar și documentele justificative se vor depune fie individual, daca este vorba despre persoana singura sau familii care locuiesc la casă sau prin asociatiile de proprietari, daca este vorba despre persoana singura sau familii care locuiesc la bloc.

Este important de știut că ajutorul pentru încălzirea locuinței pentru iarna 2023 – 2024 se acorda numai pentru o singura locuinta, respectiv pentru locuinta de domiciliu sau, dupa caz, de reședință.

Cererile se primesc deja la primării. Documentele se pot depune în oricare luna din sezonul rece, pana în data de 20, pentru a putea beneficia de acest drept din luna respectiva, adica din luna in care a fost solicitat ajutorul. Cei care vor depune actele necesare dupa data de 20 a lunii din sezonul rece vor primi ajutor începand cu luna urmatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...