Ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi carne de oaie şi capră, din zone defavorizate

0 0

oiIn intervalul 14 octombrie – 15 noiembrie 2013, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură se depun cererile de plată aferente anului în curs, în cadrul „Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele dafavorizate, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă. Pot beneficia de acest sprijin crescătorii de ovine/caprine persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale care deţin exploataţii cu cod primit de la ANSVSA, localizate în zonele defavorizate. Cererile se depun la Centrul judeţean APIA pe a cărui rază teritorială se află exploataţia cu cel mai mare efectiv de animale.
Ajutorul specific se acordă pentru efective cuprinse între 50-300 capete de femele ovine/caprine, care au avut vârsta de minim un an la data de 31 august, iar efectivul de animale trebuie să fie identificat şi înregistrat în Registrul Naţional al Exploa-taţiilor la data depunerii cererilor. Beneficiarii au obligaţia de a ţine la zi registrul individual al exploaţiilor şi să menţină animalele pentru care solicită ajutor specific pe o perioadă de 100 de zile de la data limită de depunere a solicitărilor, la adresa exploa-taţiei din zona menţionată în cerere. în plus, au obligaţia de a respecta standardele de ecocondiţionalitate aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. APIA pune la dispoziţia beneficiarilor formulare pretipărite, iar cuantumul maxim al ajutorului este de 6,5 euro/cap de animal.
După perioada de primire a cererilor, APIA efectuează controlul la faţa locului, în perioada de reţinere.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

COLABORAREA ŞI CREATIVITATEA, PUSE ÎN VALOARE ÎN MEDIUL EDUCATIV TÂRGOVIŞTEAN

Lansat în noiembrie 2010, proiectul „CoCreat -Enabling Creative Collaboration through Supportive Tehno-logies”, finanţat de către Comisia Europeană, prin Programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii – componentă dedicată utilizării Noilor Tehnologii ale Informaţiei şi Comunicării în Educaţie a Subprogramului Transversal, se află deja în etapa de diseminare şi valorizare, urmând […]