Ajutoare de urgenţă de la Guvern pentru 43 de familii dâmboviţene care au rămas fără case în urma incendiilor

Marţi, Guvernul României a aprobat un proiect de hotărâre pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 2.029.800 de lei, pentru sprijinirea a 550 de familii şi persoane singure din ţară, afectate de calamităţi naturale, incendii, probleme grave de sănătate ori alte probleme sociale. În judeţul Dâmboviţa s-a alocat suma de 67.000 de lei, pentru 43 de familii şi persoane singure.
De asemenea, către 432 de familii şi persoane singure din mai multe judeţe, între care şi judeţul Dâmboviţa, vor fi acordate ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.427.500 de lei, acestea confruntându-se cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate, precum şi respectarea regimurilor alimentare recomandate de medici. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă nu au posibilitatea să obţină venituri din alte activităţi, având capacitatea de muncă redusă.
Propunerile de ajutoare de urgenţă au la bază anchetele sociale efectuate de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială care a transmis situaţiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A început asfaltarea pe străzile din Ocniţa

Locuitorii comunei dâmboviţene Ocniţa au motiv de bucurie, pentru că, odată cu vremea bună a început şi asfaltarea străzilor Gloriei, Cămine Pădure, Aleea Lacului, Gloriei, Tineretului. Comuna dâmboviţeană Ocniţa beneficiază de finanţare prin PNDL 2 pentru proiectul ce vizează modernizarea drumurilor locale în comuna Ocniţa. Este vorba despre asfaltarea mai […]