Ajutoare de minimis pentru IMM-urile care înfiinţează locuri de muncă

muncaPentru următorii trei ani fiscali, statul va aloca 400 milioane de lei, sub formă de ajutoare de minimis destinate iMM-urilor care prezintă proiecte de extindere în urma cărora vor fi înfiinţate noi locuri de muncă. Fondurile alocate prin schemele de minimis sunt nerambursabile în cuantum de până la 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate pentru finanţare. Plafonul maxim de acordare a ajutoarelor este de 200.000 de euro, pentru firmele care se angajează că îşi vor păstra salariaţii existenţi la data depunerii cererilor de finanţare şi că vor crea, în urma finalizării investiţiei, cel puţin şapte locuri de muncă. Pentru ajutoare de până la 100.000 de euro, firmele trebuie să genereze cinci locuri de muncă, pe care sunt obligaţi să le menţină cel puţin trei ani de la finalizarea investiţiei.
Pentru a putea primi acest sprijin, o condiţie este ca iMM-urile să nu mai fi primit ajutoare de minimis pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi sau, în cazul în care au beneficiat de aşa ceva, suma să nu fi depăşit plafoanele menţionate anterior.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De la 1 iulie, intră în vigoare: IMPOZITUL FORFETAR

Guvernul vrea să introducă impozitul forfetar de la 1 iulie. Astfel, pensiunile, hotelurile, restaurantele, toate fast-food-urile, cât şi saloanele de înfrumuseţare vor fi impozitate diferenţiat, în funcţie de domeniul de activitate. Nici cafenelele şi ser-vice-urile auto nu vor scăpa de noul mod de impozitare. Noua metodă de impozitare a comercianţilor […]