Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a aniversat 21 de ani de activitate

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a aniversat 21 de ani de activitate. În această perioadă instituţia s-a transformat, a evoluat şi a acumulat o experienţă bogată, deosebit de important în acest process fiind sprijinul acordat de Uniunea Europeană şi schimbul de bune practici cu instituţiile similare din statele membre UE.
ANOFM funcţionează sub autoritatea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi are rolul de a pune în aplicare politicile şi strategiile guvernamentale privind ocuparea forţei de muncă, punând accent pe îndeplinirea obiectivelor majore din strategia Europa 2020, respectiv: creşterea ocupării forţei de muncă prin diminuarea şomajului de lungă durată, a şomajului în rândul tinerilor, dar şi a altor categorii de persoane. Demn de menţionat este faptul că înacest an rata de ocupare a populaţiei în vârstă de 20-64 ani a fost de 71,6%, depăşind ţinta naţională de 70% stabilită în contextual Strategiei Europa 2020 cu 1,6 puncte procentuale.
În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite prinStrategia Europa 2020, ANOFM are în derulare proiecte non-competitive finanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, în valoare totală de peste 600 de milioane de euro, proiecte în care sunt implicate toate agenţiile teritoriale de ocupare a forţei de muncă. Acestea au drept scop creşterea gradului de ocupare şi a competenţelor profesionale ale persoanelor în căutarea unui loc de muncă pe piaţa muncii, sporirea şanselor de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile (tineri, şomeri de lungă, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi etc), acordarea de facilităţi angajatorilor pentru a încadra persoane din rândul şomerilor.
Implicarea şi activitatea tuturor stau la baza acestei instituţii, constituind în viitor garanţia esenţială a capacităţii de a îndeplini obiectivele fundamentale ale activităţii sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 288 de locuri de muncă disponibile la această dată

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în baza de date AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 288 delocuri de muncă, din care 5 pentru persoanele cu studii superioare; 227 cu adresabilitate persoanelor calificate în diverse meserii şi 56 de posturi pentru muncitori necalificaţi. Din […]