Agenţia Naţională a Zonei Montane a demarat procedura pentru Constituirea Comitetelor de Masiv

Agenţia Naţională a Zonei Montane a demarat procedura pentru Constituirea Comitetelor de Masiv şi invită organizaţiile non guvernamentale (ONG-urile), cu activitate pro-munte, să se înscrie pentru a participa la procesul de selecţie pentru desemnarea a câte doi reprezentanţi în fiecare comitet de masiv!
Legea nr. 197/2018 – Legea muntelui, la art. 4, alin. (1) prevede ca pentru fiecare grupă de munţi să se constituie câte un Comitet de masiv, cu rol consultativ în aplicarea politicilor şi strategiilor de dezvoltare şi protecţia mediului montan, la nivelul teritoriului respectiv.Hotărârea de Guvern nr. 332/2019, modificată şi completată prin H.G. nr. 997/2020 prevede stabilirea componenţei, atribuţiilor şi responsabilităţilor comitetului de masiv şi ale Consiliului Naţional al Muntelui, la art. 2 lit. e), unde este precizat faptul că: din fiecare Comitet de masiv vor face parte doi reprezentanţi ai societăţii civile din cadrul unor organizaţii cu activitate reprezentativă în domeniul protecţiei şi dezvoltării durabile a zonei montane în grupa de munţi respectivă, desemnaţi prin vot de către aceste organizaţii.În vederea selectării reprezentanţilor societăţii civile în cadrul acestor structuri consultative şi a stabilirii celor doi reprezentanţi pentru fiecare comitet de masiv din fiecare grupă de mun\i, invităm organizaţiile non guvernamentale (ONG-urile), cu activitate pro-munte, să se înscrie pentru a participa la procesul de selecţie şi votare.Pentru a se putea înscrie, ONG-urile trebuie să aibă sediul şi să-şi desfăşoare activitatea în zona montană conform Ordinului comun MADR – MDRAP nr. 97/1332/2019 (http://azm.gov.ro/wp-content/uploads/2019/05/Ordin-comun-MADR-nr-97_19.02.2019-si-MDRAP-nr-1332_14.03.2019-privind-aprobarea-cri-teriilor-de-incadrare-si-a-listei-localitatilor-din-zona-montana.pdf), iar misiunea, scopul şi obiectivele prevăzute în actul constitutiv şi statut să facă referire la protecţia şi dezvoltarea zonelor montane, aşa cum este prevăzut în Legea muntelui nr. 197/2018.Organizaţiile interesate vor transmite datele de identificare (nume organizaţie, nume/prenume preşedinte, adresă, e-mail, nr. telefon) la adresele de e-mail: comitete.masiv@ azm.gov.ro, azm.dorna@gmail.com până la data de 15 februarie 2021.Pentru mai multe informaţii, persoana de contact din partea Agenţie Naţionale a Zonei Montane este Felicia Andronic, consilier superior, nr. tel. 0230375036; 0783229041.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

17 februarie, Ziua Bunătăţii Spontane

În fiecare an pe 17 februarie, sărbătorim Ziua Bunătăţii Spontane?Deşi această sărbătoare se bazează pe altruism, ea oferă o recompensă foarte valoroasă şi anume dezvoltă mulţumirea de sine pentru binele făcut.Se ştie că stima de sine reduce considerabil stresul ceea ce duce la o sănătate fizică şi psihică mai bună. […]