ADVERSAR FACIL PENTRU CHINDIA ÎN OPTIMILE CUPEI ROMÂNIEI

Mihai ROŞOIU

Casa Fotbalului a găzduit marļi, 5 septembrie, tragerea la sorļi a optimilor de finală din Cupa României, edijia 2021-2022.
Meciurile stabilite în urma tragerii la sorļi:
AS FC Buzău – Dunărea Călărași
Politehnica Timișoara – Rapid
ACSO Filiași – AFC Hermannstadt
FC Voluntari – FCSB
U Craiova 1948 – Sepsi OSK
Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova
Dinamo – Campionii FC Argeș
Gaz Metan Mediaș – Chindia Târgoviște
Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 27 octombrie cu începere de la ora 15:30, cu excepļia jocurilor televizate. Programul urmează a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF.
Din sezonul 2020-2021 al fazei naļionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă și regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formaļii de Liga 2 cu formaļii de Liga 3, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.
Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiļii, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidenļă a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonașele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei șais-prezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancļionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
În cazul în care un jucător va acumula două cartonașe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi și 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaș galben în cele 2 meciuri mai sus menļion-ate, acesta va fi anulat, urmând să fie ļinută o evidenļă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
Executarea suspendării pentru cartonașele roșii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiļiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiļie. În caz de litigiu, com-petenļa soluļionării aparļine Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.
Jocurile din optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaļie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condiļiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.
Partidele se vor desfășura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, „Organizarea și programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
În conformitate cu principiile de desfășurare ale competiļiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul ședinļei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprogra-ma.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DÂMBOVIȚENII ANDREI IVAN ŞI VALENTIN MIHĂILĂ, ÎN LOT PENTRU DUBLA CU GERMANIA ŞI ARMENIA

România va disputa două partide în luna octombrie în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2022, transmise live de PRO TV și Radio România Actualități.Iată programul acestora, cu mențiunea că din grupă mai fac parte Macedonia de Nord, Islanda și Liechtenstein: Vineri, 8 octombrie: Germania -ROMÂNIA, ora 21:45 – Volksparkstadion (Hamburg) Luni, […]