Adrian Ţuţuianu. ministrul Apărării: „Industria naţională de apărare să aibă prioritate”

Trebuie să avem o industrie de apărare puternică, în interesul securităţii naţionale şi voi propune modificarea legislaţiei astfel încât industria naţională de apărare să aibă prioritate, fără a încălca regulile europene, a declarat sâmbătă, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.
„Voi modifica împreună cu Ministerul Economiei legislaţia în aşa fel încât industria naţională de apărare să aibă prioritate, fără a încălca regulile europene privind transparenţa achiziţiilor. Am avut şi cu Consiliul Concurenţei o discuţie pe acest subiect, pentru că nu vreau să avem apoi proceduri de infringement pe subiecte de tipul ăsta”, a spus Adrian Ţuţuianu.
Ministrul Apărării a subliniat că, în interesul securităţii naţionale, trebuie să avem o industrie de apărare puternică. „În interesul securităţii naţionale, trebuie să avem o industrie de apărare puternică, de stat şi privată, nu facem niciun fel de diferenţă între capitalul social. Este de dorit ca armata să aibă cât mai multe soluţii de dotare şi înzestrare din producţia naţională, pentru că în caz de conflict e greu să te duci să ceri la altul peste mări şi ţări sau să te duci, de exemplu, să iei pulbere pentru muniţie din Serbia (…). Şi atunci trebuie să ai propria fabrică de pulberi în România. Ea a existat, din păcate a fost închisă din cauza deciziilor manageriale proaste luate în ăştia 25 de ani”, a mai spus Ţuţuianu. (M.C.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Klaus lohannis l-a decorat post-mortem pe poliţistul ucis în Gara Burdujeni din Suceava

Sâmbătă, 22 iulie, preşedintele Klaus lohannis a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Sorin Vezeteu, informează Administraţia Prezidenţială. „În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinin-du-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Preşedintele României, domnul Klaus lohannis, […]