ADR Sud Muntenia online, alături de reprezentanţii municipiilor reşedinţă de judeţ din Sud Muntenia

0 0

Întâlnirile de lucru organizate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, realizate în vederea implementării cu succes a noului exerciţiu financiar, au continuat cu reuniunea online a reprezentanţilor municipiilor reşedinţă de judeţ din Sud Muntenia.
În deschiderea sesiunii, Liviu Gabriel Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, a subliniat faptul că actuala conjunctură, generată de instituirea situaţiei de urgenţă, nu a încetinit ritmul de implementare a Programului Operaţional Regional 2014-2020, până în prezent, valoarea finanţărilor solicitate fiind de aproximativ şase miliarde de lei, prin cele peste 700 de proiecte contractate, din cele 1181 depuse. „Apropierea de finalul acestei perioade de programare ne determină să abordăm în mod constructiv viitorul program operaţional pe care avem şanse să-l implementăm în calitate de Autoritate de Manage

ment şi care dorim să debuteze fără întârzieri. Din acest motiv, la nivelul Agenţiei, prin implicarea factorilor relevanţi pentru dezvoltarea regională, autorităţi şi instituţii publice, institute de cercetare, reprezentanţi ai mediului economic, şi nu numai, desfăşurăm o activitate intensă de realizare a portofoliului de proiecte al regiunii Sud Muntenia”.
Prin urmare, în cadrul evenimentului desfăşurat prin intermediul aplicaţiei ZOOM au fost analizate documente precum Arhitectura programelor operaţionale şi prima variantă a Programului Operaţional Regional 2021-2027, elaborat de ADR SM în baza documentelor strategice care au fost actualizate prin consultări transparente.
De asemenea, un subiect important l-a constituit realizarea Portofoliului de proiecte al regiunii Sud Muntenia, anexă a Planului de dezvoltare regională. Acest demers al Agenţiei corespunde celor iniţiate la nivel naţional, prin pregătirea ordonanţei de urgenţă privind instituirea unor măsuri, inclusiv de sprijin financiar, pentru pregătirea portofoliului de proiecte în domenii strategice, considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027. În acest sens, autorităţile publice din regiunea noastră pot primi finanţări pentru documentaţia tehnico-eco-nomică prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020 (POAT), în cazul proiectelor ce se încadrează într-unul din domeniile: managementul deşeurilor, mobilitate şi regenerare urbană, infrastructură rutieră de interes judeţean; centre de agrement sau baze turistice, inclusiv tabere şcolare, infrastructură şi servicii publice de turism, inclusiv obiec

tive de patrimoniu şi specializare inteligentă.
Reprezentanţii municipiilor reşedinţă de judeţ au putut realiza informări cu privire la stadiul actualizării strategiilor inteligente de dezvoltare urbană, precum şi al planurilor de mobilitate urbană durabilă, documente fundamentale pentru realizarea proiectelor cu finanţare europeană. Totodată, au fost făcute propuneri de proiecte strategice de interes pentru dezvoltarea urbană vizând, cu precădere, zonele urbane funcţionale.
Prin această întâlnire de lucru ADR Sud Muntenia susţine administraţiile din regiunea noastră, oferind informaţii privind investiţiile ce pot fi realizate cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile alocate perioadei de programare 20212027.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Ţuţuianu reclamă absenţa europarlamentarilor români în dezbaterea legată de Coronavirus

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a criticat într-o conferinţă de presă ceea ce a numit „lipsa de reacţie din partea europarlamentarilor români (cu foarte puţine excepţii) în dezbaterea publică legată de coronavirus.” Dacă eurodeputata Corina Creţu continuă să îşi facă datoria faţă de ţară, aşa cum a făcut pe […]