Adoptați un comportament responsabil și respectați normele de conviețuire socială

0 0

Polițiștii din Dâmbovița sunt prezenți în stradă și acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii le recomandă cetățenilor:

Adoptați un comportament responsabil și respectați normele de conviețuire socială! Nu ascultați muzică la un volum ridicat! Respectați-vă vecinii!

 Pe stradă, nu intraţi în discuţie cu persoanele necunoscute indiferent de pretextul pentru care acestea vă abordeaz. Atenție și la presupusele acte de caritate, un pretext adesea folosit de răufăcători! Manifestați prudență la persoanele străine care apelează la mila dumneavoastră.

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”. De cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!

Nu consumați, în exces, băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de aburii alcoolului!

Nu răspundeți la provocări cu violență! Încercați să aplanați conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la S.N.U.A.U. 112- apelul este gratuit în orice rețea de telefonie mobilă!

 Dacă plecați de la domiciliu, nu comunicați oricui date despre absența dumneavoastră și nu postați pe rețelele de socializare mesaje sau fotografii din care să reiasă acest lucru. Puteți deveni cu ușurință victima hoților din locuințe!

Asigurați-vă corespunzător locuința și anexele gospodărești, în permanență, chiar dacă sunteți acasă.

Nu lăsați ferestrele deschise sau rabatate la apartamentele de la parter sau de la casă, dacă lipsiți de la domiciliu.

Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale” (sub ştergătorul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală) și nu depozitați în locuință sume importante de bani sau obiecte cu o valoare însemnată.

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de persoanele străine care sună la uşă invocând diverse pretexte. Atenție mare la persoanele necunoscute cărora le permiteți accesul în locuință. Nu le lăsați nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde!

Dacă plecați cu trenul, fiți prudenți în gară! Hoții de buzunare pot acționa în locurile aglomerate. Nu vă lăsați bagajele nesupravegheate și nu aveți încredere în persoanele recent cunoscute! Nu împrumutați telefonul mobil sau alte gadgeturi persoanelor străine!

În cazul călătoriei cu avionul, păstrați bunurile de valoare la dumneavoastră sau în bagajele de mână (documente de identitate, bijuterii, telefoane, etc.)!

Bagajul de cală trebuie să fie asigurat corespunzător, preferabil și înfoliat întrucât pe durata manipulării sau a zborului este posibil să sufere deteriorări, iar conținutul lui să fie expus. Astfel, o bună securizare a acestuia va diminua riscul ca persoane neautorizate să le desfacă!

Dacă plecați cu autoturismul, interesați-vă despre condițiile meteo prognozate pentru zona pe care urmează să o tranzitați. Dacă pe traseul respectiv sunt anunțate fenomene meteo periculoase, vă recomandăm să amânați călătoria.

Înainte de a pleca la drum, asigurați-vă de buna funcționare a mașinii, verificați valabilitatea asigurării obligatorii (R.C.A.) și a inspecției tehnice periodice. Echipați-vă autoturismul cu anvelope de iarnă și cu dispozitive antiderapante.

Alegeți ruta cea mai eficientă. Luați în considerare că valorile de trafic pot crește considerabil pe anumite trasee.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Muzeul Poliției Române din Târgoviște, gazda expoziției“Omagiu Unirii”

În semn de omagiu pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza și pentru importanta contribuție pe care a avut-o în ceea ce privește reformarea Poliției Române, Muzeul Poliției Române din Târgoviște a organizat o  expoziție foto-documentară dedicată actului de Unire de la 24 ianuatie 1859.Expoziția, organizată cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, […]