Administrațiile locale vor putea transforma clădirile școlilor părăsite în centre pentru persoanele vârstnice, centre de zi, cabinete medicale

0 0

Deputaţii au aprobat un proiect de lege depus de Partidul Social Democrat ce vizează schimbarea destinației clădirilor în care au funcționat școli, grădinițe. Parlamentarii au decis că „schimbarea destinației bazei materiale a instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, după primii trei ani calendaristici de la întreruperea activității educaționale, de către autoritățile administrației publice locale, fără avizul conform al ministrului educației naționale”.
Potrivit deputatului PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, administrațiile locale vor putea să transforme, printr-o simplă hotărâre de Consiliu Local, clădirile școlilor abandonate în cabinete medicale, centre de zi pentru copii, centre pentru îngrijirea bătrânilor sau le vor putea da orice altă utilitate publică, cu fonduri europene sau de la bugetul local.
„Școlile din județul nostru, abandonate de cel puțin trei ani din diferite motive, vor fi redate comunităților locale!
Am reușit să modificăm legea prin care primăriile erau obligate să aștepte, ani de zile, un aviz al Ministerului Educației pentru a putea hotărî ce se întâmplă cu respectivele clădiri.
Administrațiile locale vor putea transforma clădirile școlilor părăsite în centre pentru persoanele vârstnice, centre de zi, cabinete medicale sau centre de informare turistică printr-o simplă hotărâre de consiliu local.
Datorită modificărilor aduse legii, primăriile și consiliile locale vor putea accesa fonduri europene, astfel încât un bun care aparține oamenilor să fie redat comunităților locale”, a transmis deputatul PSD Carmen Holban.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministerul Educației a solicitat Ministerului Sănătății să spună dacă testele pe bază de salivă pot fi administrate elevilor la domiciliu

Testele pe bază de salivă pot fi administrate elevilor și copiilor la domiciliu sub supravegherea părinților? Această întrebare a fost adresată de Ministerul Educației, public, Ministerului Sănătății. Ministerul cere și INSP o opinie oficială privind rata de vaccinare de 60%.În comunicat ministerul cere lămuriri dacă procedura de testare se aplică […]