ADEVĂRURI TRISTE „TELENOVELA” BOGDAN GAVRILĂ VS. RADU ZEGHERU!

S.A.
0 0

fcm TargovisteNu doresc să apăr sau să acuz pe cineva, după ce am luat la cunoştinţă de „cazurile cele 17”, mai exact al lui BOGDAN GAVRILĂ, de la CHINDIA TÂRGOVIŞTE.
Nu ştiu cât de exacte sau corecte sunt datele şi cele afirmate în
„TELENOVELA”. Dar atât timp cât sunt
publice, pot să-mi dau şi eu cu părerea, având o oarecare cunoştinţă de cum se întocmesc asemenea documente.
Dacă cele relatate public în presă sunt adevărate, înseamnă, din punctul meu de vedere, o încălcare gravă a regulamentului, respectiv a legilor care guvernează fotbalul.
Cunosc un caz similar, petrecut tot cu salariaţii aceluiaşi club, parcă tras la indigo cu cel din „telenovelă”.
Mai exact, jucătorul RADU ZEGHERU, legitimat la ALPAN „U” TÂRGOVIŞTE în anul 2000, este solicitat de către S.F.G.P. să fie împrumutat pe perioada junioratului. Conducerea
clublului ALPAN „U” TÂRGOVIŞTE, în 27.03.2003, semnează „ACORDUL DE TRANSFER” către S.F.G.P., repet, temporar.
în aceeaşi zi, documentul de la ALPAN „U” „suferă” modificări la un club din TÂRGOVIŞTE şi, în loc de „temporar”, cum a plecat „ACORDUL
DE TRANSFER” de la ŞOTÂNGA, se
specifică pe alt document care nu mai poartă ştampila şi semnătura clubului ALPAN, şi cu documentul nou „fabricat” la TÂRGOVIŞTE şi semnat de patru persoane (cu nume şi prenume) se ajunge la A.J.F. DOLJ, unde este înregistrat ca jucător „DEFINITIV” al
S.F.G.P. Evident, doar cei 4 ştiau de modificare. Timpul a trecut, RADU ZEGHERU doreşte să se întoarcă acasă, la F.C.M. TÂRGOVIŞTE, cea care preluase pe ALPAN „U”
TÂRGOVIŞTE.
Atunci s-a întocmit un contract de muncă cu RADU ZEGHERU şi a fost înregistrat la F.R.F., echipa F.C.M. TÂRGOVIŞTE evoluând în divizia B.
Odată început campionatul, după ce RADU ZEGHERU a jucat, S.F.G.P., prin juriştii săi, introduce memoriu la F.R.F., solicitând „grila de formare” în valoare de 211 milioane lei vechi.
Memoriul s-a judecat la Comisia F.R.F. fără ca F.C.M. TÂRGOVIŞTE să fie anunţat. E
adevărat, F.R.F. a trimis citaţii, dar la club, la altă adresă, fără ca cineva de acolo să ne informeze că suntem citaţi la comisia pentru statutul jucătorului.
Au trecut toate termenele, iar Comisia F.R.F. a decis plata sumei de 211 milioane lei vechi. în momentul în care am primit sentinţa de la F.R.F., că, dacă nu achităm suma respectivă în termen de 5 zile, echipa F.C.M. TÂRGOVIŞTE nu va mai fi programată la jocuri.
Trecuse aproape un an de când S.F.G.P. solicitase grila de formare pentru RADU ZEGHERU. în momentul
informării, conducerea clublui F.C.M. TÂRGOVIŞTE a înaintat recurs la decizia F.R.F., în speranţa că procesul între cele două cluburi se va rejudeca, dându-ne posibilitatea să ne apărăm. Numai că F.R.F. nu a fost de acord cu recursul nostru, solicitând din nou plata sumei respective.
Când am reuşit să vedem dosarul, să conspectăm documentele la F.R.F., am constatat că „ACORDUL DE TRANSFER” nu era cel ce fusese semnat de preşedintele ALPAN „U” TÂRGOVIŞTE. în acest caz, noi trebuia să demonstrăm că acel document era fals, că nu purta ştampila şi semnătura
clubului ALPAN „U” TÂRGOVIŞTE.
Cum în F.R.F. nu se mai putea face nimic, toate termenele trecuseră, eram în continuare somaţi, prin mai multe adrese, să plătim cei 211 milioane lei vechi.
Dar noi ştiam că nu este corect, că undeva este o greşeală, un fals şi trebuia descoperit şi demonstrat.
în final nu ne-a mai rămas decât calea civilă, cu F.R.F. se încheiaseră conturile, noi cerând o amânare a plăţii sumei respective.
Evident, nu ne-am împăcat cu gândul că noi, având jucătorul în proprietate, transferat temporar, să fim acum obligaţi să plătim grila de formare pentru propriul jucător?!
Prin căi legale am reuşit să intrăm în posesia celor două „ACORDURI DE TRANSFER”, cel original plecat de la ALPAN „U” TÂRGOVIŞTE cu
ştampila şi semnătura respectivă, dar şi cel „fals”, unde se specifica „DEFINITIV”.
în momentul în care eram în posesia celor două documente (31.03.2010), ne-am adresat celor „4 implicaţi”, în special celor de la S.F.G.P. care solicitau în mod repetat (fără nicio jenă!) banii.
Văzând că i-am prins „cu musca pe căciulă” şi ca să nu înaintăm dosarul la instanţele civile, juriştii respectivi au înaintat o adresă către F.R.F. prin care informau că „litigiul” între S.F.G.P. şi
F.C.M. TÂRGOVIŞTE a fost stins pe
cale amiabilă, deci S.F.G.P. nu mai avea nicio pretenţie financiară. Evident, sunt foarte multe aspecte, dar am relatat doar esenţialul şi faptul că la acel club se mai practică astfel de transferuri, grile de formare, etc. Nu întâmplător a fost dezafiliat de la F.R.F.
Faptele sunt reale, au trecut, dar le ţinem la arhivă, numai acea tele-novelă mi-a reamintit de un alt caz similar, întâmplat, în parte, cu aceiaşi „actori”.
Apropo, de ce a fost nevoie să „cumpărăm” jucători din altă parte, când CHINDIA l-a avut în curte pe DRAGOŞ GRIGORE (1993) şi l-a lăsat pe dinafară, deşi la această dată BOGDAN GAVRILĂ (1992) nu este mai bun decât DRAGOŞ GRIGORE, poate un viitor jucător chiar de Liga I. Singura diferenţă dintre cei doi este că GRIGORE are 20 de ani, este localnic, nu costă nimic. Dacă pentru GAVRILĂ s-a plătit grila de formare, după regulament, este jucătorul definitiv al lui CHINDIA TÂRGOVIŞTE şi nu poate fi transferat decât cu aprobarea CHINDIEI contra cost. Dar ăsta este un alt subiect. Am vrut să aduc în faţa celor care sunt în fenomenul fotbal, faptul că S.F.G.P. nu este la primul caz de acest gen şi, probabil, nici ultimul. De menţionat că atunci, ca şi acum, au găsit la noi oameni care s-au „murdărit pe mâini” pentru a întocmi acele documente cu multe falsuri (se ştiu cu nume şi prenume). (S.A.)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

NU TE LASA SEDUS DE NIMIC

Oameni buni! V-aş întreba: Cât aţi mai crescut de când aţi fost ultima dată la biserică? Câtă dragoste aţi mai dăruit, câtă rugăciune aţi mai făcut, câtă bucurie aţi făcut celor din jur, dar mai ales celor care vă urăsc pe voi? Vă recomand Psalmul 118 care zice: „Fericiţi cei […]