ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA FEDERAȚIEI DE BASCHET

Date:

Campioana en-titre a României la baschet feminin ACS Sepsi SIC a organizat o conferință de presă vineri, 9 februarie 2024, la sediul primăriei din Sfântu Gheorghe prin intermediul căreia a criticat conduita Federației Române de Baschet de a-și nerespecta propriile regulamente. La întrunirea cu presa a participat președintele clubului și consilier local în cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Ambrus József, directorul executiv al clubului, Rusz Istvan, team-managerul echipei, Pasztori Istvan respectiv antrenorul principal Zoran Mikes.

Ambrus József a fost prima persoană care a luat cuvântul exprimându-și dezamăgirea cu privire la conduita Federației Române de Baschet care, în opinia sa, a comis mai multe greșeli care îi dau de gândit.

Președintele ACS Sepsi SIC consideră că FRB a permis în mod nelegal legitimarea de jucătoare străine la CSM Constanța, amânarea meciului din decembrie dintre cele două formații, atribuirea Cupei României într-o sală care nu îndeplinește caietul de sarcini respectiv existența unor probleme cu plata taxei de atribuire a Final Eight-ului, scrie baschet.ro.

„Am observat că Federația Română de Baschet începe să facă greșeli. Eu deocamdată așa le numesc, greșeli. În momentul în care a 3-a, a 4-a, a 5-a greșeală este făcută în aceeași direcție, deja am semne de întrebare. Mai întâi și-au încălcat propriul regulament și au permis legitimarea jucătoarelor străine la CSM Constanța. Mai apoi, au amânat meciul cu CSM Constanța. Ori avem un regulament care spune că la momentul în care se amână meciul trebuie să știm data la care se va juca meciul, ori nu se respectă regulamentul, căci acum nu știm când vom juca. Din punctul meu de vedere, toată suflarea baschetului știe că nu Uraganu a fost principalul motiv al amânării ci că fetele de la CSM Constanța au fost accidentate. Din nou s-a încălcat un regulament, în principiu. În al 3-lea rând, ce s-a întâmplat cu Cupa României. Nu noi am cerut ca această Cupă a României să se organizeze în condiții speciale. Federația a întocmit un caiet de sarcini și a menționat că trebuie să îndeplinești anumite condiții, să ai locuri VIP, să ai sală de conferințe și așa mai departe. Din punctul meu de vedere sala din Constanța astăzi nu îndeplinește aceste facilități. La plata sumei licitate de către CSM Constanța, iar sunt niște chichițe cu facturarea, dar eu cred că FRB ar trebui să fie garanția unui campionat cinstit, onest, plin de fair-play și nu contra. Eu deocamdată spun că sunt greșeli, dar sunt 4-5 greșeli și deja încep să am semne de întrebare. Nu sunt specialist, probabil tribunalul, judecătoria va decide – a declarat președintele ACS Sepsi SIC care dă de înțeles că se vor adresa curând instanțelor competente.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...