Activităţi recomandate pentru copii în vacanţa de vară

Ş.E.

VACANTAVacanţa de vara reprezintă un bun prilej pentru cei mici să participe la cât mai multe activităţi educaţionale, în special în zona lor de interes. De la plimbări montane, la vizite la muzee, la cursuri de muzică, limbi străine sau practicarea unui sport, fiecare activitate îi ajută pe cei mici să se relaxeze, să îşi dezvolte cultura generală, imaginaţia şi abilităţile de concentrare.
Trăim în secolul tehnologiei şi devine aproape imposibil să mai întâlnim elevi care nu au un telefon mobil conectat la internet sau pe care să îl dezlipim cu greu de la jocurile violente pe computer. vacanţa nu reprezintă un pretext pentru a-i lăsa să facă ceea ce le este interzis în timpul anului şcolar!
Lucraţi împreună cu copiii la un program flexibil, care să nu includă mai mult de o oră pe zi dedicată gadget-urilor electronice.
Activităţi recomandate pentru copii în vacanţa de vară:
Cursurile de înot – ideale pentru dezvoltarea frumoasă şi sănătoasă a celor mici, cursurile de înot contribuie la dezvoltarea forţei musculare şi la creşterea rezistenţei fizice. Un alt beneficiu pe care îl aduce înotul celor mici constă în dezvoltarea conexiunilor cerebrale complexe, dezvoltă capacitatea de atenţie şi concentrare.
Cursuri de pian sau vioară – muzica joacă un rol important în dezvoltarea intelectuală a copiilor. Aceasta are un efect benefic asupra dezvoltării creierului, îi ajută pe cei mici să înveţe şi să memoreze mai uşor, să fie mai echilibraţi emoţional, să fie organizaţi şi să aibă încredere în forţele proprii. De asemenea, muzica îi ajută pe şcolari să se adapteze mult mai uşor situaţiilor neconvenţionale, dar şi să lege mai uşor relaţii de prietenie.
Ateliere de lectură suplimentară – cititul cărţilor aduce numeroase beneficii şcolarilor, cum ar fi dezvoltarea culturii generale, imaginaţiei şi a simţului critic, îmbogăţirea vocabularului, integrarea în societate şi multe altele.
Dansul sportiv – îi ajută pe micuţi să se concentreze pe lucrurile pozitive, le dezvoltă musculatura şi îmbunătăţeşte poziţia spatelui. De asemenea, îi ajută pe copii să fie flexibili, să aibă încredere în ei şi combate apariţia afecţiunilor coloanei vertebrale. În plus, această formă uşoară de activitate fizică ajută la îmbunătăţirea relaţiilor sociale şi la dezvoltarea abilităţilor de comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Capul de afiş al etapei. UTA Bătrâna Doamnă - Chindia Târgovişte. Stadionul Motorul, astăzi, ora 17:30

Liniile de clasament: 3. UTA Bătrâna Doamnă 7 3 3 1 11-11 32p 1. Chindia Târgovişte 7 4 2 1 12-7 34p În ultimele trei etape, Chindia Târgovişte a fost de neoprit. A învins-o cu 3-1 (deplasare) şi 1-0 (acasă) pe Gaz Metan Mediaş şi cu 2-1 (în deplasare) pe […]