Activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecţie, în judeţul Dâmboviţa

0 0

Pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au continuat activităţile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pan-demiei de COVID-19.367 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi poliţişti locali, au derulat pe raza judeţului, atât în mediul urban cât şi rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2, fiind verificate 181 de societăţi comerciale şi 112 mijloace de transport în comun.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale (din care 120 pentru nerespectare măsurii protecţie individuală şi 3 pentru nerespectarea interdicţiilor de deplasare), valoarea totală a amenzilor fiind de 4500 de lei.
Totodată, ca urmare a controalelor efectuate în trafic, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă şi persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane.
Vă reamintim că este permisă circulaţia persoanelor în intervalul 23:00-05:00, pentru următoarele motive:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  • deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităţii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; – deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu diz-abilităţi ori deces al unui membru de familie.
  • Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.
  • Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
  • Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
  • În continuare, poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona, atât în uniformă cât şi în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pan-demiei de Covid-19.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ATENŢIE privind deplasările în zona montană

Având în vedere perioada Sărbătorilor de iarnă, în contextul eventualelor deplasări în zonele de munte, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheaţă sau polei, poliţiştii de la rutieră le recomandă şoferilor să adopte o conduită preventivă şi să respecte cu stricteţe regulile privind circulaţia pe drumurile publice!Permanent, poliţiştii de […]