Activitatea PFA va fi recunoscută ca vechime în muncă

1 0

Legea prin care activitatea PFA-urilor va fi recunoscută drept vechime în muncă, respectiv vechime în specialitate, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Este o măsura inițiată, adusă în discuție publică și propusă de Partidul Național Liberal, prin   fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan. Persoanelor Fizice Autorizate le va fi recunoscută perioada în care au desfășurat activități economice și au achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale. În acest moment, peste 20% dintre tineri desfășoară activităţi economice în regim PFA.

„Foarte mulți tineri competenți care lucrau în regim PFA, atunci când doreau să demonstreze că au expertiză într-un anumit domeniu, vechime în muncă sau în specialitate, pentru a se prezenta la un concurs sau a accesa anumite proiecte – nu o puteau dovedi. Prin votarea legii se elimină acest tip de discriminare. Atât timp cât aceste persoane plătesc asigurări de sănătate, taxe și contribuții la pensii, sunt persoane specializate, competente și cu spirit antreprenorial – statul nu are de ce să le interzică dreptul de a lucra în instituții publice care la angajare solicită vechime în muncă sau în specialitate.  Instituțiile statului ar avea de câștigat dacă la concursurile publice s-ar prezenta și acești tineri”- spunea fostul ministru al Muncii, la momentul votării proiectului de lege.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Camera de Comerț și AJOFM- colaborare pentru valorificarea oportunităților pe piața muncii

Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, a avut o întâlnire de lucru la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița, cu Constanța Anghel, directorul instituției. Pe agendă au fost mai multe teme, detașându-se discuțiile privind identificarea unei modalități eficiente de colaborare, pentru ca antreprenorii să poată […]