Acţiuni zilnice ale poliţiştilor de la rutieră şi ordine publică pentru reducerea riscului rutier

În primele patru luni ale anului 2019, la nivelul judeţului Dâmboviţa, indisciplina pietonală, nere-spectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere şi abaterile comise de biciclişti reprezintă principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.
Astfel, nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni a generat 34 de evenimente rutiere, iar viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum, 32.
Pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor, s-au produs 27 de accidente de circulaţie, iar ca urmare a abaterilor comise de bici-clişti, 24.
În perioada 17-23 iunie a.c., poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, acţionează pentru reducerea riscului rutier, inclusiv în mediul rural, unde sau înregistrat 67,02% din accidentele rutiere şi 83,33% din numărul persoanelor decedate.
Luni, 17 iunie, în prima zi de acţiune, activităţile poliţiştilor s-au axat pe depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi regulile privind depăşirea.
În urma acţiunii, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni şi au aplicat 233 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea, 229, fiind conform O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, 116 conducători auto au fost amendaţi pentru încălcarea limitei legale de viteză. Faţă de 6 dintre aceştia a fost dispusă şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere ca urmare a depăşirii vitezei legale cu peste 50 de km/h. Totodată, alţi 7 şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, unul pentru consum de alcool, iar 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere. În total, au fost reţinute 18 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.
Le recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Soluţii optime de prevenţie, screening şi tratament al cancerelor

„Numărul cazurilor oncologice din România ar putea fi diminuat cu până la 50% prin evitarea factorilor de risc, printrun stil de viaţă sănătos, dar pentru o asemenea schimbare de mentalitate colectivă este necesar efortul conjugat al mai multor instituţii publice şi organizaţii, atât locale, cât şi naţionale şi internaţionale”, a […]