Acţiuni pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 continuă

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au desfăşurat noi acţiuni, sub autoritatea Instituţiei Prefectului şi împreună cu celelalte structuri de la nivel teritorial, în vederea verificării modului în care se respectă normele impuse prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Peste 300 de poliţişti şi poliţişti locali au desfăşurat activităţi de control în zonele unde se formează aglomerări de persoane, respectiv în pieţe, centre comerciale, restaurante, dar şi în mijloacele de transport public în comun.
Astfel, în cadrul activităţilor, au fost legitimate peste 2.700 de persoane şi au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale celor care nu au respectat măsurile de protecţie individuală.
De asemenea, echipele de control au efectuat verificări în peste 100 de societăţi comerciale, fiind constatate 2 fapte de natură economică în contextul COVID-19.
Totodată, acţiunile au vizat şi controlul mijloacelor de transport public în comun. Poliţiştii au verificat 98 astfel de autovehicule, în vederea asigurării unui climat de siguranţă pentru călători.
Obiectivul urmărit în cadrul acţiunilor desfăşurate este siguranţa cetăţenilor, iar acţiunile pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 vor continua, forţele de ordine fiind la datorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în vederea încheierii situaţiei şcolare la finalul semestrului I

Ministrul Educaţiei a organizat o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I, precum şi măsurile ce se impun în această situaţie.La acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin […]