ACŢIUNI ÎN ZONA TRECERILOR LA NIVEL CU CALEA FERATĂ, PENTRU SALVAREA DE VIEŢI

Poliţiştii de la rutieră şi de la transporturi au desfăşurat, pe parcursul a două zile, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată.
Au fost aplicate peste 4.800 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 800 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, fiind reţinute 463 de permise de conducere, dintre care 68 pentru depăşiri neregulamentare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţie Române au organizat o acţiune, la nivel naţional, pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată.
La acţiune au participat poliţişti din cadrul serviciilor rutiere, Brigăzii Rutiere Bucureşti şi din cadrul secţiilor regionale de poliţie transporturi.
În cadrul acţiunii, au fost aplicate 4.829 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 803 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 3.930 pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră.
Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 463 de permise de conducere, dintre care 105 au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 68 pentru depăşiri neregulamentare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
De asemenea, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost reţinute 122 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 51 de infracţiuni pentru încălcarea normelor rutiere. În zona pasajului de trecere la nivel cu calea ferată din staţia CF Răcari, poliţiştii au depistat un bărbat, de 53 de ani, care nu a respectat semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase aflate în funcţiune. Acesta a fost sancţionat conform O.U.G. 195/2002, fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pucioasa luptă să realizeze aducţiunea de apă din conducta MHC Water Power

După cum ştim, cea mai acută problemă cu care se confruntă oraşul Pucioasa este cea legată de apa potabilă. Cea mai mare şansă a locuitorilor oraşului Pucioasa de a bea apă potabilă de la robinet este implemenatrea proiectul care priveşte aducţiunea de apă din conducta societăţii MHC Water Power din […]