Acțiuni de reducere a riscului rutier pe Autostrada A1 București-Pitești, inclusiv în Dâmbovița 

Date:

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 sub coordonarea Brigăzii Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.P.A.- Autostrada A2 și al polițiștilor din cadrul B.P.A. – Autostrada A3, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație, cu specificul circulației pe autostrăzi.*

Polițiștii rutieri au acționat în două intervale, în ziua de 05 aprilie a.c., respectiv 10:00-14:00 și 15:00-19:00, scopul activităților fiind prevenirea evenimentelor rutiere ce au drept cauze generatoare viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, pe sectorul de autostradă. 

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 150 de autovehicule, fiind realizate 130 de testări cu aparatele pentru detectarea prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și 19 testări pentru detectarea prezenței substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.040 de lei, ca urmare a unor abateri la regimul rutier. Totodată, au fost aplicate măsurile complementare de reținere a două permise de conducere și retragere a unui certificat de înmatriculare.

Din totalul abaterilor constatate, 28 au fost săvârșire de transportatori profesioniști. Dintre acestea, 25 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a unor încălcări ale regulilor referitoare la perioadele de conducere și utilizarea aparatelor tahograf, conform O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, respectiv 3 ca urmare a unor nereguli privind transportul rutier de marfă constând în bunuri divizibile, conform O.G. 1373/2008 privind furnizarea și transportul rutier de bunuri divizibile.

Polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea vor continua acțiunile cu scopul prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de evenimente rutiere pe tronsonul de autostradă.

Depistat conducând cu viteză excesivă

În ziua de 05 aprilie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A 1 București—Pitești au depistat un bărbat de 27 de ani, din Mioveni, județul Argeș, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, pe Autostrada A1, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 219 km/h (cu 89 de km/h peste limita legală), la km 53, pe sensul de deplasare sore București.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...