Acţiuni culturale în judeţul Dâmboviţa, susţinute de Ministerul Culturii

În a doua jumătate a anului 2017, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa va organiza mai multe evenimente de amploare, din diverse arii ale culturii, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Deoarece plata sumelor reprezentând finanţare nerambursabilă din bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale se efectuează după desfăşurarea evenimentelor, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa trebuie să asigure bugetul total necesar pentru desfăşurarea acestora. În urma prezentării dosarelor de decontare, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va efectua plata cheltuielilor efectuate în baza contractelor de finanţare.
În perioada 10 – 12 august, la Târgovişte, se organizează ample manifestări culturale prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, personalitate marcantă a spiritualităţii ortodoxe. Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, doreşte să suplimenteze cu 60.000 lei suma propusă iniţial pentru organizarea manifestărilor, astfel încât suma totală necesară este de 100.000 lei.
Totodată, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa doreşte să organizeze, în luna august, pe Platoul Padina, un concert folk intitulat „Padina 2017”. Astfel, în cadrul şedinţei CJ Dâmboviţa s-a aprobat includerea acestui eveniment în Programul minimal de acţiuni culturale ce urmează să fie organizate în anul 2017, al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.
Astfel a fost necesară şi modificarea Programului minimal de acţiuni culturale ce urmează să fie realizate în anul 2017 prin redistribuirea cheltuielilor şi prin suplimentarea bugetului pentru acţiunile culturale, cu suma de 211.000 lei, sumă asigurată din economii la capitolul cheltuieli de personal şi din economii la capitolul asociaţii şi fundaţii.

One thought on “Acţiuni culturale în judeţul Dâmboviţa, susţinute de Ministerul Culturii

  1. Lascaie Ionut sef la cultura este o gluma oribila.Afacerist incult lipsit de inteligenta.Tutuianu a facut o mare greseala promovand o asemenea nulitate.Domnule presedinte Oprea Alexandru numiti un om conpetent in aceasta functie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primăria Târgovişte: Cheltuielile cu salariile cresc cu 20,1%

În şedinţa ordinară din luna iulie, consilierii locali municipali au aprobat „Proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Târgovişte şi al serviciilor publice din subordinea Consiliului Local Municipal Târgovişte.” Proiectul a fost elaborat în acord […]