Acţiunea „CHECKPOINT”, în urma căreia au fost indisponibilizate arme, muniţie deţinută ilegal şi trofee de vânătoare

Sute de controale şi zeci de percheziţii au fost desfăşurate de poliţişti în cadrul acţiunii „CHECKPOINT”, desfăşurată la nivel naţional, în urma căreia au fost indisponibilizate arme, muniţie deţinută ilegal şi trofee de vânătoare.
Sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a fost desfăşurată o acţiunea pentru prevenirea producerii evenimentelor la regimul armelor şi al muniţiilor.
Acţiunea a vizat două paliere: activităţi operative privind punerea în aplicare a unor mandate de percheziţie domiciliară instrumentate de către structurile arme, explozivi şi substanţe periculoase şi activităţi preventive ce au constat în efectuarea de controale privind modul de asigurare a securităţii armelor deţinute de către deţinătorii legali.
Astfel, au fost puse în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară, privind săvârşirea de infracţiuni la regimul armelor şi al muniţiilor, în urma cărora au fost indisponibilizate 8 arme deţinute legal şi 10 arme deţinute ilegal (8 neletale şi 2
letale).
De asemenea, au fost indisponibi-lizate 1.440 de bucăţi de muniţie deţinută ilegal, dintre care 38 de cartuşe confecţionate artizanal, 121 de trofee de vânătoare, componente esenţiale destinate armelor, 3 dispozitive de sertizare a cartuşelor, capse de iniţiere, tuburi cartuşe cu capse de iniţiere integrate, încărcătură de azvârlire, 6 capcane metalice, 50 de bucăţi de pachete ţigări provenite din contrabandă, 3 kilograme de articole pirotehnice şi lunete, lanterne prevăzute cu dispozitiv de montare pe arme.
Totodată, în cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au efectuat peste 435 de controale privind modul de asigurare a securităţii armelor deţinute, de către deţinătorii autorizaţi, fiind verificate peste 622 arme deţinute legal.
În acest context, au fost constatate 63 de situaţii privind încălcarea dispoziţiilor legale, fiind aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.000 de lei. De asemenea, au fost dispuse 35 de măsuri administrative de anulare a dreptului de deţinere, de port şi de folosire a armelor supuse autorizării, precum şi măsura complementară a confiscării armelor cu privire la 11 arme deţinute legal.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 17 infracţiuni la regimul armelor şi al muniţiilor, 2 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, o infracţiune de înşelăciune şi o infracţiune de uz de fals, fiind indisponibilizate 14 arme letale, 9 arme neletale, 543 de bucăţi de muniţie şi 54 de tone de azotat (îngrăşământ chimic).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cercetaţi pentru furt de energie electrică

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Petreşti, în colaborare cu reprezentanţii unei societăţi de distribuţie a energiei electrice, au organizat o acţiune pentru combaterea furturilor de energie electrică.În urma verificărilor efectuate s-a constata faptul că, pe raza localităţii Vişina, un imobil avea instalaţie de alimentare, cu branşament, fără […]