ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

1 0

Peste 40.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 3.888 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii din cadrul Direcției Rutiere și Direcției de Ordine Publică – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu polițiști din cadrul unităților teritoriale de poliție, în urma unor acțiuni desfășurate pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, pe parcursul săptămânii precedente.

În perioada 17-23 ianuarie a.c., au fost desfășurate acțiuni, la nivel național, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 40.940 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor O.U.G. 195/2002: 3.078 de sancțiuni pentru nerespectarea legalității transportului rutier de marfă și persoane, 11.955 de sancțiuni pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 559 de sancțiuni pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 251 de sancțiuni pentru neacordarea priorității vehiculelor și 2.090 de sancțiuni pentru abateri săvârșite de către pietoni.

Alte 1.573 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri săvârșite de bicicliști, 387 de sancțiuni pentru abateri savârșite de căruțași, 589 de sancțiuni pentru depășiri neregulamentare, 315 sancțiuni pentru conducerea sub influența alcoolului, 4.808 sancțiuni pentru nefolosire centuri sau dispozitive de siguranță omologate și 15.004 alte sancțiuni.

De asemenea, au fost aplicate 331 de sancțiuni pentru  nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.  

Au fost reținute 3.858 de permise de conducere, dintre care: 1.389 pentru depășirea vitezei maxime legale admise,  315 pentru conducerea sub influența alcoolului, 62 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 589 pentru depășiri neregulamentare, 251 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 559 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar 693 de permise de conducere au fost reținute pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute și 1.389  de certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 457 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care: 40 pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 178 pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 204 pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 18 pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, 17 pentru săvârșirea altor infracțiuni la regimul rutier (părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestui, împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor și efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public), precum și 132 de infracțiuni de altă natură.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ECHIPĂ COMPLETĂ LA CONDUCEREA INSTITUȚIEI PREFECTULUI DÂMBOVIȚA

Noul prefect al judeţului Dâmbovița, conf.univ.dr Claudia Gilia , şi  subprefectul conf. univ. dr. ing.Corneliu Ioan Sălișteanu , au depus, vineri, 28.01.2022, jurământul într-un cadru restrâns. La momentul depunerii jurământului au fost prezenţi președintele CJ, Corneliu Ștefan, subprefectul Ana Maria Dragotă Zamfir, primarul Cristian Stan  și șefi de arme din cadrul MAI și de instituții deconcentrate. Claudia Gilia […]