Published On: lun, dec. 17th, 2018

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA TRANSPORTURI, PENTRU COMBATEREA FURTURILOR DIN INFRASTRUCTURA FEROVIARĂ

nichiduta.ro

Poliţiştii de la Transporturi au desfăşurat, în cursul acestei săptămâni, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor din infrastructura feroviară. Aceştia au efectuat controale în peste 260 de staţii de cale ferată şi 258 de trenuri de călători. În urma acţiunii, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale.
La desfăşurarea acestei acţiuni au participat 413 efective, dintre care 381 de poliţişti de la transporturi, 9 din cadrul altor structuri de poliţie, restul făcând parte din cadrul altor forţe (jandarmerie, poliţie locală, reprezentanţi C.F.R.). Au fost efectuate controale în peste 260 de staţii de cale ferată şi 258 de trenuri de călători.
În urma acestei activităţi, poliţiştii au depistat 29 de persoane care practicau cerşetoria, 2 minori dispăruţi, 3 persoane cu afecţiuni medicale, precum şi alte 2 persoane pe care le-au predat unităţilor de poliţie competente cu soluţionarea cazurilor.
De asemenea, pe numele a 4 persoane au fost întocmite dosare penale, una fiind reţinută pentru 24 de ore şi 2 arestate preventiv.
Totodată, au fost aplicate 135 de sancţiuni contravenţionale, din care 76 în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 59 conform H.G. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de aproape 27.500 de lei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro