Acordarea unor ajutoare de urgență pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice deosebite în anul 2022. 

0 0

Guvernul României a aprobat miercuri prin H.G. nr. 974, acordarea unor ajutoare de urgență pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice deosebite în anul 2022. 

Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate, în cursul acestui an, de ploile abundente și fenomenele asociate acestora, respectiv alunecările de teren și fenomenele meteorologice deosebite, s-a aprobat, în ședința de Guvern de ieri, acordarea de ajutoare de urgență, în limita sumei de șase milioane lei. Banii sunt alocați din creditele bugetare aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale pentru anul 2022. 

Vor beneficia de prevederile hotărârii familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost avariate parțial sau în totalitate de inundații, potrivit evaluărilor și constatărilor efectuate de autoritățile/ organismele competente organizate conform legii. 

Ajutoarele de urgență acordate, indiferent de veniturile beneficiarilor, se clasifică, potrivit art. 2 din HG nr. 974/2022, după cum urmează: 

 câte 10.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75% inclusiv; 

 câte 7.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% inclusiv și 75%; 

câte 4.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 25% inclusiv și 50%; 

 câte 2.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%; 

 câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

Ajutorul de urgență se acordă numai pentru persoanele singure și familiile pentru care s-au înregistrat pagube în cazul locuințelor în care acestea trăiesc efectiv, indiferent de regimul juridic al deținerii acestora.  

În cazul în care persoana singură sau familia deține mai multe locuințe afectate, ajutorul se acordă o singură dată, pentru o singură locuință. 

Pentru plata ajutoarelor de urgență, solicitarea se efectuează de către agențiile teritoriale până cel târziu la data de 10 decembrie 2022.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

STOP  incendiilor de vegetație 

Numai de la începutul lunii august, pompierii au stins 107 hectare de vegetație uscată, în 8 localități dâmbovițene. Pompierii dâmbovițeni au acționat pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată produse în localitățile Mănăstioara (150 mp), Bâldana (3000 mp) și în apropierea autostrăzii A1 la km 62 (1000 mp) de pe […]