Accidentul din simulator

simultor accidentOricine poate experimenta senzaţia cu ajutorul unui simulator de accidente în trafic. Totul, ca parte a unei campanii care promovează purtarea centurii de siguranţă în trafic.Un şoc puternic, fără să provoace totuşi leziuni! Este ceea ce simte corpul uman la un impact în trafic, dacă maşina se deplasează cu doar 10 kilometri pe oră. O viteză de 10 ori mai mare poate fi însă fatală pentru şoferi, mai ales dacă nu au centura de siguranţă. Sâmbătă, 02 iulie a.c, începând cu ora 12:00, poliţiştii de la rutieră şi reprezentanţii Asociaţiei Rotaract Târgovişte vor desfăşura activităţi cu caracter preventiv pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la riscurile la care se expun în situaţia neutilizării centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate. Acţiunile vor fi derulate sub egida ALEGE VIAŢA! CONDU PRUDENT! şi vor fi organizate în Piaţa Tricolorului din Târgovişte. Poliţiştii vor opri şoferii şi ocupanţii autoturismelor care nu poartă centura de siguranţă şi dispozitivele de retenţie omologate şi îi vor invita să încerce simulatorul de accidente. Astfel, aceştia vor simţi pe propria piele ce înseamnă un impact de până la 30 km/h, fără centură de siguranţă.
Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute prin construcţie cu asemenea dispozitive. Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, nu va fi răsucită şi nu trebuie trecută peste obiecte solide sau casabile purtate în buzunare. În cazul unui accident produs la o viteză de numai 45km/h, o persoană care nu are cuplată centura de siguranţă este proiectată în afară cu o forţă de 30 de ori mai mare decât greutatea proprie. Cuplaţi întotdeauna centura de siguranţă, atât dumneavoastră cât şi pasagerii.
Nu uitaţi: Centura de siguranţă salvează vieţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CExN al PSD s-a reunit la Târgovişte. Liviu Dragnea a vorbit despre subiecte fierbinţi pe plan naţional

Liderii centrali şi preşedinţii de organizaţii PSD s-au reunit joi, 30 iunie, la Târgovişte, într-o şedinţă a Comitetului Naţional Executiv. Gazda acestui eveniment a fost Organizaţia Judeţeană a PSD Dâmboviţa. S-au luat în discuţie majorităţile pe care le-au făcut în consiliile judeţele şi locale dar totodată s-au prezentat planurile pentru […]