Accidentele se ţin lanţ în municipiul Târgovişte

Pe parcursul zilei de luni, pe raza municipiului Târgovişte s-au produs două accidente de circulaţie, soldate cu rănirea uşoară a două persoane.
În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au stabilit ca şi cauze generatoare traversarea prin loc nepermis a părţii carosabile de către un pieton şi neacordarea priorităţii de trecere a unui autoturism de către un biciclist. În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Poliţia rutieră le recomandă pietonilor: – Să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, destinat lor.
– Să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pieton-al, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens).
– Să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la acel moment.
– Să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să meargă pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia.
– Pe vreme rea sau pe întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili.
– Să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.
– Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – micuţii imită comportamentul rutier al adulţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comunicat INTERZICEREA DE CĂTRE AUTORITĂŢI A DREPTULUI CETĂŢENILOR ROMÂNI LA CAMPANIE PENTRU REFERENDUM

Comunicat INTERZICEREA DE CĂTRE AUTORITĂŢI A DREPTULUI CETĂŢENILOR ROMÂNI LA CAMPANIE PENTRU REFERENDUM Comitetul de Iniţiativă Cetăţenească privind revizuirea art. 48 (1) din Constituţia României a organizat luni, 1 octombrie 2018, o conferinţă extraordinară de presă la sediul din str. Matei Basarab, la orele 14:00. Comitetul de Iniţiativă Cetăţenească, Coaliţia […]