Accidente în lanţ pe DN 72A

Un autoturism a părăsit partea carosabilă, pe DN 72A Târgovişte -Câmpulung, în zona localităţii Gheboieni, judeţul Dâmboviţa, lovind un copac. Impactul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto. Circulaţia s-a desfăşurat îngreunat, prin dirijare, pentru aproximativ 20 de minute, până la finalizarea cercetărilor la locul producerii accidentului. Tot pe DN 72A Târgovişte -Câmpulung, în zona localităţii Dragomireşti, un alt autoturism condus de o femeie de 31 ani, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. Femeia se afla singură în autovehicul, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la faţa locului.
Politiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevazută de art. 196 din Codul Penal, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier. Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Dâmboviţa recomandă conducătorilor auto ca, în zilele caniculare, să îşi planifice pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 – 18.00 şi să protejeze de razele soarelui copiii şi persoanele de vârsta a treia aflaţi printre pasageri. Totodată, este recomandabil ca posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat. În cazul în care autovehiculul a staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul. În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se reco mandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite. Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora şi a racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
Totodată, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare. În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SANCŢIONAŢI ŞI CERCETAŢI PENTRU CĂ AU PUS ÎN PERICOL SIGURANŢA TRAFICULUI

În trei zile de acţiune, poliţiştii rutieri au reţinut peste 2.200 de permise de conducere celor care au pus în pericol siguranţa circulaţiei rutiere, cele mai multe fiind pentru depăşirea vitezei regulamentare. În perioada 2 – 4 iulie 2021, poliţiştii au desfăşurat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţie Rutiere, acţiuni […]