Accidente de circulaţie in lanţ, pe drumurile din Dâmboviţa

În ultimele trei zile pe raza judeţului Dâmboviţa s-au înregistrat mai multe accidente de circulaţie. n urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au stabilit că pe Dn 1A, pe raza localităţii Crevedia, un pieton în timp ce traversa strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost accidentat uşor de un autoturism condus de un bărbat de 29 ani din localitatea Cojasca.Totodată pe DN 7, pe raza localităţii Tărtăşeşti, un conducător auto ar fi adormit la volan, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a izbit de un parapet.Din impact a rezultat vătămarea uşoară a femei, pasageră în autoturism. În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto:
Circulaţi cu atenţie sporită şi o viteză redusă în apropiere de trecerea pentru pietoni, în zona unităţilor de învăţământ, a obiectivelor social-culturale sau a instituţiilor publice, unde se observă un flux important de pietoni.
Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!
Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă călătoriile astfel încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
Pietonilor le recomandăm să:
Traverseze numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de strada! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, să se oprească în afara parţii carosabile, asigurându-se atât din stânga, cât şi din dreapta şi apoi din stânga din nou!
Când traversează prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumnealor să se asigure.
Aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi ia în calcul că, atunci când traversează străzi cu mai multe benzi pe sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteza ridicat, trebuie sa fie mai prudenţi! Traverseze perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol!
Respecte întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circule pe drumurile publice dacă au consumat alcool -posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.
Fie prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, trebuie să poarte haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au alimentat din peco şi nu au plătit

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari, au fost sesizaţi că doi conducători auto nu au achitat contravaloarea carburantului după aprovizionarea din staţiile de alimentare cu combustibil. Pe numele celor doi bărbaţi, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.Totodată, se desfăşoară activităţi în vederea recuperării prejudiciului creat.Aşadar, […]