Accident mortal pe DN 72A Târgoviște – Câmpulung, în afara localității Gemenea-Brătulești

0 0

O autoutilitară și un autoturism au fost implicate într-o coliziune pe DN 72A Târgoviște – Câmpulung, în afara localității Gemenea Brătulești, județul Dâmbovița. În urma accidentului, conducătorul autoutilitarei a decedat. Șoferul autoturismului, vinovat de producerea accidentului, era sub aburii alcoolului. In urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul autoturismului, în vârsta de 22 de ani, a prezentat o alcoolemie cu o valoarea peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

În urma accidentului, conducătorul autoutilitarei, în vârstă de 56 de ani, a decedat.

Victima, pe numele său Gheorghe Erculescu, a lucrat aproape toată viaţa ca inginer mecanic la Staţiunea de Cercetare Pomicolă din Voineşti.    Soţia sa lucrează şi ea tot la Staţiune, fiind cercetătoare.    Abia o lăsase la serviciu şi se îndrepta către casă pentru a încărca fructe cu autoutilitara. Mai avea până acasă în jur de 700 de metri.   Poliţiştii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier.

Zilnic, polițiștii dâmbovițeni depistează în trafic șoferi care deși au băut se urcă la volan. Nu puține au fost cazurile, de-a lungul anilor, în care astfel de persoane au provocat adevărate tragedii. Pentru a reduce din numărul șoferilor care urcă la volan după ce au consumat alcool, polițiștii dâmbovițeni desfășoară acțiuni în acest sens.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere cauzate de consumul de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmbovița recomandă conducătorilor auto:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea , de asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare și respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trenurile Zăpezii

CFR Călători a lansat  programul „Trenurile Zăpezii”, o ofertă cu reduceri de 25% pentru trenurile spre Valea Prahovei și Vatra Dornei. ,,Trenurile Zăpezii” circulă din 10 ianuarie până pe 28 februarie. În ofertă sunt incluse 32 de garnituri InterRegio, iar reducerile de preț se aplică de luni până joi. Reducerile […]