Accident în lanţ cu cinci maşini pe DN 72 A Târgovişte-Câmpulung

0 0

Un accident rutier în care au fost implicate cinci maşini a avut loc, luni, pe DN 72 A Târgovişte-Câmpulung, în urma impactului două persoane fiind rănite uşor şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Cauza producerii accidentului este nerespectarea distanţei regulamentare. Circulaţia a fost blocată.
Poliţiştii Serviciului Rutier şi criminaliştii au desfăşurat cercetări la faţa locului. Conducătorilor auto li se recomandă să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor şi să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.
Stimaţi conducători auto, nu uitaţi că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă. Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză.
Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip „hands-free”.
Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua bibliotecarului, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană "I. H. Rădulescu" Dâmboviţa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, a participat la evenimentele organizate de Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa cu prilejul Zilei Bibliotecarul din România. Desfăşurat în sala de conferinţe a bibliotecii, programul a inclus atât scurte prezentări ale activităţilor derulate de bibliotecă, cât şi o lansare de carte şi o […]