Abaterile pietonilor, principala cauza generatoare de accidente rutiere

0 0

În această perioadă, poliţiştii sfătuiesc conducătorii auto să acorde o atenţie deosebită pietonilor. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare.
Pietonii sunt sfătuiţi să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi şi să nu se angajeze în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.
Totodată, le recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă numai prin locurile special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor, după ce s-au asigurat, iar condu-catorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa şi au oprit.
FIŢI RESPONSABILI ÎNTOTDEAUNA CÂND TRAVERSAŢI STRADA!
Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe atât asupra voastră, cât şi asupra celorlalţi participanţi la trafic! Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:
– la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;
– la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii piet-onale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport;
– la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers;
– în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii.
Ieri, 10 ianuarie, pe raza localităţilor Târgovişte, Găeşti şi Văcăreşti, au fost înregistrate trei accidente de circulaţie, soldate cu vătămarea corporală uşoară a trei persoane.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentele rutiere s-au produs pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni, precum şi ca urmare a nea-cordării priorităţii de trecere pietonilor.
În toate cele trei situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În curând, comuna Nucet va avea sistem de supraveghere video

Comuna Nucet va beneficia în curând de monitorizare video. Cele trei sate ale comunei vor beneficia de noul sistem de supraveghere video, care are ca scop principal creşterea gradului de siguranţă publică. Suportată din bugetul local, investiţia cu siguranţă îşi va dovedi în timp eficienţa prin depistarea unor cazuri de […]