A MURIT ULTIMUL MARE INVESTITOR DIN FOTBALUL DÂMBOVIȚEAN

Mihai ROŞOIU

Ghiroghi Zotic a murit! O informație care s-a propagat duminică la amiază pe rețelele de socializare cu o rapiditate uluitoare. Cel mai important om de fotbal din județul Dâmbovița în urmă cu mai bine de un deceniu, s-a stins discret. A înfruntat durerea cu mare demnitate. Nu a făcut din suferința sa un subiect de cancan preferând să îşi împartă problemele doar cu oamenii apropiați sufletului său.
Despre Ghiorghi Zotic se pot scrie şi se pot spune multe. ¡n cele ce urmează, însă, vom încerca să facem o scurtă călătorie prin cotloanele minții iubitorilor de fotbal din Dâmbovița. A fost un domeniu pe care l-a îndrăgit. A fost locul în care uita de orice problemă şi îşi conecta toate gândurile pe ceea ce se petrecea acolo, în iarbă. Poate unii au uitat, dar fără nicio exagerare, putem spune despre Ghiorghi Zotic că a fost ultimul mare investitor din fotbalul dâmbovițean.
¡n sport a început la fel ca-n viață. De jos. Atașat de Șotânga, comuna care-l adoptase după ce a plecat din Borzeștiul natal, Ghiorghi Zotic a vrut să pună localitatea din apropierea Târgoviștei pe harta fotbalului național. Evident, a reușit. A preluat o echipă fără obiectiv, fără susținere financiară și a dus-o din Liga a IV a sau Divizia D, cum se numea pe atunci, până la porțile Ligii a II a.
Alpan Șotânga era una dintre echipele tari ale fotbalului mic, cel din anticamera Ligii I. Jucătorii adunați cu nesaț din Dâmbovița sau de pe alte meleaguri începeau să obțină rezultate importante, iar în timp ce la Târgoviște, urmașele echipei fanion CS Târgoviște trăiau mai mereu sub amenințarea dispariției, pe arena din Șotânga jucătorii erau răsplătiți regește pentru fiecare punct obținut.
Ușor-ușor, jucători ai trupei din municipiu au început să migreze către Alpanul lui Ghiorghi Zotic, iar în scurt timp formația din Șotânga a reușit să se lupte pentru statutul de cea mai valoroasă echipă de fotbal din județ.
Și când Târgoviștea fotbalistică a fost la un pas să piară a apărut acelați Ghiorghi Zotic. Omul de afaceri a renunțat la tot ce crease la Șotânga pentru a prelua o grupare în degringoladă. A investit inclusiv în infrastructura stadionului Eugen Popescu și a devenit patronul de la FCM Târgoviște.
Având două echipe de finanțat, Ghiorghi Zotic a făcut tot ce a depins de el pentru a păstra echipa în a doua divizie și o bună bucată de vreme a reușit. Chiar și fără ajutorul promis de alunecoșii politicieni care se perindă la putere de zeci de ani, Zotic a supraviețuit în jungla fotbalistică românească.
Asta până când o șleahtă de politicieni vremelnici a decis să înființeze o nouă echipă la Târgoviște. Au făcut-o, iar Ghiorghi Zotic s-a retras la Șotânga, acolo unde a mai susținut o bună bucată de vreme proiectul FCM Târgoviște.
Ulterior, omul de afaceri a decis să iasă din fotbal dezamăgit de tot ce i se întâmplase. A rămas însă aproape de fenomen și s-a alăturat celor care sprijineau echipa de fotbal feminin a județului. A avut parte de satisfacții și aici, însă toate au fost umbrite de calvarul problemelor de sănătate.
Pentru tot ce a făcut într-un sport dâm-bovițean finanțat aproape exclusiv din bani publici, Ghiorghi Zotic merită toate aprecierile oamenilor din județ.
Dumnezeu să-l odinească!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-a răsturnat cu tractorul într-un canal

În comuna Corbii Mari, în afara localității, un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un tractor, pe un drum agricol, s-a răsturnat într-un canal. Nefericitul eveniment a fost observat, prea târziu, de către o persoană care tranzita zona și imediat a alertat echipele de intervenție pe 112.Au […]