A început vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca/Oxford şi în România

Imunizările se vor face în 180 de centre din ţară şi sunt deja peste 142 de mii de locuri rezervate. Cu acest ser vor fi imunizate doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 – 55 de ani. CNCAV a anunţat că luni, 15 februarie, a început vaccinarea cu serul AstraZeneca, până în prezent fiind programate pentru imunizarea cu acesta peste 142.000 de persoane.
În total, până duminică seară au fost programate pentru vaccinarea împotriva COVID-19 923.247 de persoane. Astfel, din cele 1,5 milioane de programări, 673.593 au fost făcute pentru prima doză, iar 923.247 pentru cea dea doua doză.
La data de 11 februarie, a sosit în România, pe cale terestră, cea de-a doua tranşă de vaccin AstraZeneca, care constă în 92.400 de doze.
În cursul zilei de joi, 37.800 de doze de vaccin au fost distribuite către centrele regionale din Braşov şi Constanţa, după cum urmează: Centrul Regional de Depozitare Braşov: 19.800 doze.
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 18.000 doze.
Totodată, la Centrul Naţional de Naţional de Depozitare Bucureşti vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a Il-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.
În cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi din tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.
Reamintim că, pentru gestionarea cu eficienţă a procesului de vaccinare la nivel naţional, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat şi transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condiţiile şi modul de stocare, depozitare, transport şi distribuţie, cu asigurarea lanţului de frig, monitorizarea reacţiilor, precum şi managementul stocurilor şi al pierderilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministerul Sănătăţii lansează noi achiziţii centralizate pentru medicamente necesare pacienţilor cu tuberculoză

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat demararea unei noi proceduri de achiziţie publică centralizată pentru cumpărarea a 26 de medicamente necesare pacienţilor cu tuberculoză.Procedura de achiziţie centralizată se va finaliza cu încheierea acordurilor-cadru, pe o perioadă de 4 ani, între Ministerul Sănătăţii şi operatorii economici declaraţi câştigători în urma achiziţiei […]