A început licitaţia pentru înregistrarea sistematică din bani europeni a primelor 194 de localităţi

0 0

Petreşti, Dragodana, I.L. Caragiale, Bucşani, Gura Ocniţei, Lucieni, Răzvad, Ulmi, Mogoşani şi Vlădeni, sunt comunele dâmboviţene care se regăsesc în acest lot. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a iniţiat procedura de licitaţie pentru Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 194 de unităţi adminis-trativ-teritoriale (UAT).
Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.
Achiziţia se desfăşoară pe 36 de loturi şi se va finaliza cu încheiere de acord cadru/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei.
ANCPI a încheiat, pe 26 septembrie 2018, contractul de finanţare a Proiectului major cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
(MDRAP).
Proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 – cofinanţare de la bugetul de stat.
Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prior-itizare: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe şi localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Regenerarea pădurilor, activitate prioritară a silvicultorilor dâmboviţeni

Direcţia Silvică Dâmboviţa se menţine între cele mai performante subunităţi ale Regiei Naţionale a Pădurilor iar cifrele prezentate de directorul General, dr. Ing. Costel Preda, privind rezultatele pe primele nouă luni ale anului, nu fac decât să întărească această afirmaţie. Concret, după trei trimestre, Direcţia Silvică Dâmboviţa a ajuns la […]