A început Festivalul Internaţional de Folclor

Marţi seară, la Sala Florentină a Primăriei Târgovişte au fost primiţi reprezentanţii câtorva dintre ansamblurile care participă la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor. Gazde au fost primarul Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi consilierul Cosmin Bozieru. La festival participă ansambluri folclorice din Italia, Spania, Serbia, Republica Moldova, Ucraina, alături de binecunoscutele ansambluri locale: Fir de Dor, Ciuleandra, Bosilce – al comunităţii bulgare ori formaţia de dansuri a comunităţii elene.
Primarul Cristian Stan a mulţumit oaspeţilor pentru participarea la festival şi i-a felicitat pentru ceea ce fac, pentru că păstrează şi transmit mai departe un tezaur inestimabil: „Vă felicit pentru tot ceea ce faceţi, pentru că păstraţi tradiţiile moştenite de la înaintaşi. Identitatea unui popor transpare prin obiceiuri, cântec şi dansuri, toate la un loc traducându-se prin folclor.”
După această festivitate a avut loc un prim spectacol, în Piaţa Mihai Viteazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fost semnat Acordul de înfrăţire între Târgovişte şi Castellon de la Plana

Ieri dimineaţă, în Sala Florentină a primăriei a fost încheiat Acordul de înfrăţire între Târgovişte şi Castellon de la Plana, municipiu care care a devenit o a doua casă pentru un număr mare de români, comunitatea de târ-govişteni fiind dintre cele mai numeroase. Documentul a fost semnat de primarul Cristian […]