A început campania de vaccinare antigripală gratuită

0 0

Campania de vaccinare se derulează şi în acest an prin intermediul cabinetelor medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Vor beneficia de vaccin persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătăţii şi recomandărilor OMS şi ECDC.Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.
Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Dâmboviţa 55.050 de doze de vaccin antigripal, disponibile în 4 tranşe. Astfel: -tranşa I -1840 de doze ; -tranşa a doua – 18350 de doze; -tranşa a treia – 18350 de doze; -tranşa a patra – 16510 doze.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

12 noiembrie, ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei

În a 12 zi a lunii noiembrie, lumea întreagă marchează ziua de luptă împotriva pneu-moniei.Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne invită să conştientizăm gravitatea acestei boli, precum şi impactul pe care îl are asupra soci-etăţii.La nivel global, de la începutul anului, aproape 6 milioane de copii au murit înainte să împlinească […]