A fost stabilit cuantumul burselor școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar

1 0

În ședința de miercuri, 14 septembrie, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea cuantumului minim al burselor lunare de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar cu frecvenţă, care se vor acorda în anul şcolar 2022 – 2023. De asemenea, au fost stabilite   termenele de plată a acestora, astfel încât să nu mai existe întârzieri în plata burselor.

Astfel, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, în anul școlar 2022 – 2023, se menține la valorile din semestrul II al anului școlar 2021–2022, după cum urmează: 500 lei, pentru bursa de performanță; 200 lei, pentru bursa de merit; 150 lei, pentru bursa de studiu; 200 lei, pentru bursa de ajutor social.

Bursele se plătesc la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă și se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

Măsura are drept scop susținerea activității de învățare de înaltă performanță, precum și scăderea abandonului școlar al elevilor și asigurarea accesului echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate a tuturor copiilor și tinerilor din România.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Gările Titu și Târgoviște Sud vor fi modernizate cu bani de la Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor a anunțat un program de  investiții cu o valoare  de 116,279 de milioane de lei,  pentru modernizarea a șase gări în care sunt necesare intervenții consistente. Este vorba despre stațiile  Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni, Videle, Târgoviște Sud și Titu. Proiectul este fundamentat pe faptul că toate cele șase […]