A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul “Conservarea, restaurarea, valorificarea  clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița” 

Date:

CJ Dâmbovița a anunțat că a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul “Conservarea, restaurarea, valorificarea  clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița”.

Potrivit datelor oferite de președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu  Ștefan, lucrările vor păstra unicitatea și semnificația istorică a clădirii unde a funcționat, printre altele, Unitatea Militară de la Gara Târgoviște și unde a avut loc procesul soților Ceaușescu.

 Proiectul este unul de amploare și se va lucra de la subsol până la acoperiș: 

– se  vor executa lucrări de finisare la nivelul pereților, planșeelor și tavanelor;

–  se vor hidroizola pardoseala și pereții subsolului și se vor termoizola pereții exteriori dinspre curte, la interior;

–  se vor conserva modelele istorice din pardoseala de mozaic aflată în holul central;

–  la nivelul șarpantei, se va înlocui toată structura veche cu una nouă cu învelitoare din țiglă ceramică de tip solzi;

–  se vor reface finisajele interioare și exterioare;

– se vor reface instalațiile electrice și termice.

 La etaj, se vor amenaja spații de expoziție, în corpul central, iar în extremități se vor amenaja birouri administrative, muzeale și birouri aferente activității de cercetare.

 De asemenea, pentru a asigura accesul tuturor persoanelor, se va monta un lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului.

 În zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare publică cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand și o alveolă pentru parcarea a două autobuze.

 Totodată, în incinta curții se va amplasa o fântână arteziană și se vor  reamenaja spațiile verzi din curtea fostei Școli de Cavalerie.  

”  La finalizarea lucrărilor, fosta Școală de Cavalerie va putea găzdui evenimente culturale naționale și internaționale, dar și cafenele artistice și literare locale. 

 Valoarea totală a proiectului prin care vom reda strălucirea acestei clădiri importante pentru istoria noastră se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.0000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.”, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...