A fost reglementată utilizarea manualelor auxiliare în învăţământul preuniversitar

Prin ordin de ministru a fost reglementată şi aprobată modalitatea de utilizare în unităţile de învăţământ preuni-versitar a auxiliarelor didactice aprobate/avizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), metodologia fiind inclusă şi în Regulamen-tul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP).
În funcţie de nevoile specifice fiecărui ciclu de învăţământ, cadrele didactice prin catedre/comisii metodice selectează auxiliarele didactice din lista celor aprobate/avizate de CNEE. Acestea sunt centralizate de profesorul diriginte, care le prezintă adunării generale a părinţilor. Adunarea generală a părinţilor hotărăşte susţinerea cadrelor didactice şi a echipei manageriale a unităţii de învăţământ privind activităţile, auxiliarele didactice şi mijloacele de învăţământ utilizate în demersul de asigurare a condiţiilor necesare educării copiilor/elevilor. Ulterior, Consiliul reprezentativ al părinţilor/Asociaţia de părinţi din fiecare unitate de învăţământ îşi exprimă acordul pentru utilizarea materialelor auxiliare propuse de cadrele didactice/catedre/comisii metodice şi întreprind demersurile necesare punerii în practică a deciziilor luate de adunările generale ale părinţilor, cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar. Cadrele didactice vor fi informate prin intermediul consiliilor profesorale în legatură cu aceste demersuri.
Rezultatele primei sesiuni de aprobare/avizare a auxiliarelor didactice au fost publicate în data de 5 ianuarie 2018 şi au fost validate tot prin ordin de ministru. Suplimentar, a fost adoptată şi procedura operaţională pentru reluarea procesului de aprobare/avizare a auxiliarelor didactice care nu au fost acceptate din cauza nere-spectării criteriilor prevăzute de metodologia de evaluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Analiştii anticipează o depreciere a leului în 2018

Potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică, rata anuală a inflaţiei a ajuns la 3,23% în noiembrie, ca urmare a creşterii preţurilor la produsele nealimentare cu 4,12%, iar a celor alimentare cu 3,88%. Totuşi, BNR nu a identificat nici un risc sis-temic sever în cel mai recent […]